A guru alaposan bevásárolt Amazon-részvényekből

Warren Buffett
WASHINGTON, DC - OCTOBER 15: Warren Buffett performs onstage at FORTUNE Most Powerful Women Summit on October 15, 2013 in Washington, DC. Paul Morigi/Getty Images for FORTUNE/AFP
Vágólapra másolva!
A Warren Buffett befektetési guru által vezetett Berkshire Hathaway gyorsan bevásárolt Amazon részvényekből, mielőtt megtartja az éves részvényesi konferenciáját. Maga Buffett pedig jelezte, rosszul tette, hogy korábban nem csapott le az e-kereskedelmi óriás papírjára.
Vágólapra másolva!

A Berkshire Hathaway alaposan bevásárolt Amazon részvényekből a héten, azonban az üzletre nem konkrétan a legendás befektető, Warren Buffett adott utasítást. Buffett a CNBC-nek úgy nyilatkozott, valamelyik vezető befektetési menedzsere bonyolította a vételt, azonban hozzátette, sajnálja, hogy korábban nem csapott le az Amazon papírjaira.

– utalt Buffett erős szavakkal az e-kereskedelmi óriás papírjaira. Ezzel együtt jelezte, semmi nem változott a befektetésekhez való személyes hozzáállásában.

Buffett csütörtöki szavai mindössze egy nappal előzték meg a Berkshire Hathaway éves részvényesi találkozóját. A vállalatnak emellett májusban kell leadnia a jelentését a tartott eszközállományról az amerikai tőzsdefelügyelet felé.

Warren Buffett cége most lecsapott az Amazon papírjaira Forrás: AFP/Bill Pugliano

A befektetési legenda és a manapság divatos technológiai vállalatok kapcsolata azonban külön is izgalmas. Buffett ugyanis hagyományosan arról volt ismert, hogy nem kedveli túlságosan a technológiai papírokat. Ez azonban az elmúlt időszakban megváltozott, és

a guru egyre kedvezőbb véleményeket kezdett el megfogalmazni egyes kiemelkedő technológiai cégekkel kapcsolatban.

Az Amazon kapcsán még tavaly kiemelte, „az igazság az, hogy a kezdetektől figyelemmel követem az Amazont, és amit Jeff Bezos tett, az már majdnem a csodával határos." Ezt azonban azzal ütötte le, hogy hozzátette, „a probléma az, hogy ha azt hiszem, hogy valami csoda lesz, akkor arra általában nem fogadok."

Buffett emellett szerdán is adott egy interjút a Yahoo Finance-nek, amelyben a fentieket azzal egészítette ki, hogy a legnagyobb hibájának azt tartja, hogy nem csapott le olyan befektetési lehetőségekre, melyek kéznél voltak és jól látta őket.