Pillanatok alatt elkapkodták a jegyeket az Ezeréves Sólyomra

Star Wars Disney
Star Wars-Themed Lands Coming to Disney Parks – Walt Disney Company Chairman and CEO Bob Iger announced at D23 EXPO 2015 that Star Wars-themed lands will be coming to Disneyland park in Anaheim, Calif., and Disney’s Hollywood Studios in Orlando, Fla., creating Disney’s largest single-themed land expansions ever at 14-acres each, transporting guests to a never-before-seen planet, a remote trading port and one of the last stops before wild space where Star Wars characters and their stories come to life. These authentic lands will have two signature attractions, including the ability to take the controls of one of the most recognizable ships in the galaxy, the Millennium Falcon, on a customized secret mission, and an epic Star Wars adventure that puts guests in the middle of a climactic battle. (Disney Parks
Vágólapra másolva!
Pillanatok alatt elfogytak az előfoglalásban megvehető jegyek a Disney legújabb, nagy dobásnak szánt attrakciójára, a Star Wars: Galaxy's Edge nevű élményparkba, amely a kaliforniai Disneyland részeként épült, és a tervek szerint május 31-én nyílik meg.
Vágólapra másolva!

A vállalat helyi idő szerint csütörtök délelőtt 10 órakor kezdte meg az előfoglalások értékesítését a nagy várakozás övezte új, Star Wars-tematikájú témaparkjába, és a jegyek kevesebb mint két óra alatt, 11 óra 45 percre mind elfogytak – számol be arról a Bloomberg.

A Disney, tartva az esetleges nagy tömeg jelentette biztonsági kockázatoktól, négyórás periódusokra engedte meg a jegyek vásárlását a nyitás napjától egyelőre június 23-ig, ezek az utolsó darabig gazdára leltek. Azoknak, akik jegyük mellé szálláslehetőséget is kerestek, a Disney szintén biztosította az elektronikus foglalás lehetőségét a parkhoz közeli, saját érdekeltségébe tartozó szállodákban.

Óriási a várakozás az új témapark iránt Forrás: ©2015 Disney Enterprises, Inc./Lucasfilm Ltd. All Rights Reserved. For editorial news use only.

A filmsorozat rajongói közül sokan a közösségi média felületein lelkendeztek, ha sikerült foglalniuk a nyitás időszakra. Volt olyan diák is, aki Twitteren viccelődött azzal, hogy a Harvardra ugyan nem mehet, de ott lesz az első napon a cég új élményparkjában.

A 14 hektáros témapark évtizedek óta az első új attrakció, amely megnyílik az eredeti Disneylanden belül.

A cég azt ígéri, a látogatók kipróbálhatják, milyen vezetni a Star Wars-filmek emblematikus űrhajóját, az Ezeréves Sólymot,

és egy űrbéli kantinban bantatejet és más különlegességeket rendelhetnek maguknak a filmek világából. Egy hasonló parkot a cég augusztusban tervez megnyitni Orlandóban, Florida államban.

A témapark látványtervén az emblematikus űrhajó Forrás: ©2015 Disney Enterprises, Inc./Lucasfilm Ltd. All Rights Reserved. For editorial news use only.

Az eredeti Disneyland népszerűsége töretlen, olyannyira, hogy a cég nemrégiben a belépőjegyek árait is megemelhette, a látogatókat ez sem riasztotta el. Ahogy az Origo megírta, egyes vélekedések szerint a jegyárakat a cég azért merte megemelni, mert biztos a május végén megnyíló új filmes témapark sikerében is.