Óvszereket hív vissza a Durex

BANGKOK, THAILAND - December 29, 2017 : Durex Pink condoms in my hand on white paper or white background
Vágólapra másolva!
Nem állták ki az előírások szerinti nyomáspróbát egyes Durex-óvszerek. A szavatossági idejük végéhez közeledve minőségük oly mértékben romlott, hogy a gyártó elismerte, nem képesek eleget tenni a használat során velük szemben támasztott kívánalmaknak. A cég visszahívja azokat a vásárlóktól.
Vágólapra másolva!

Sürgeti a világ vezető óvszergyártója a brit vásárlókat, hogy vigyék vissza a boltokba az esetlegesen még náluk lévő, problémás termékeket. A cég az után tette közzé felhívását, hogy a termékek megbuktak a vállalat saját utólagos minőségellenőrzésén, írja az Independent.

Ahogy az Origo is megírta, a Durex elsőként tavaly júliusban tett közzé felhívást erről, amikor is nyilvánosságra került, hogy a "Real Feel" és a "Latex Safe" nevű termékeik igen nagy eséllyel elszakadhatnak a szavatossági idő vége felé, az anyagukkal kapcsolatos minőségi problémák miatt. A visszahívás-felhívást akkor Magyarországon is közzétette a gyártó.

Az Egyesült Királyságban ezt most megismételték.

Az érintett termékek:

  • Durex Real Feel 12 darabos csomag, gyártási szám: 1000444370, lejárat: 2021. február
  • Durex Latex Free 18 darabos csomag, gyártási szám: 1000430479, lejárat: 2021. január.

A vállalat azt közölte, hogy a kérdéses termékeket eltávolították a boltok polcairól, de

minden vásárlónak visszaadják azok teljes vételárát, akiknél még van azokból, és visszaviszik azt a kereskedőkhöz.

A Durex azért tette közzé ismételten felhívását, mert a minőségi problémás termékekből vélhetően még számos doboz van a fogyasztóknál.

A kép illusztráció! Forrás: Shutterstock

Egyben ismételten kérik a Durex-termékek angliai és írországi vásárlóit, hogy ellenőrizzék a gyártási azonosítót a dobozon, illetve az megtalálható az egyes óvszerek külön csomagolásán is. A cég ugyanakkor hangsúlyozta: más, a márkanév alatt forgalomba hozott termékeik továbbra is biztonságosan, megkötések nélkül használhatók.

Továbbá azt javasolják a vásárlóknak, ha használat közben szakadást észlelnek, 72 órán belül keressenek fel egy orvost konzultáció céljából.

Azoknak a brit, illetve írországi vásárlóknak, akiknek nincs módjukban a vásárlás helyére visszavinni a termékeket, a cég a postai visszaküldés lehetőségét is biztosítja, melynek költségeit a vállalat állja. Az ezzel kapcsolatos információk az Independent cikkében találhatók.