Bajban a Debenhams, üzleteket zárnak be

Horizontal
Shoppers walk past a Debenhams shop in Oxford Street, central London on June 19, 2018. - British department store chain Debenhams warned on profits on June 19, 2018, sparking a slump in its share price and compounding the gloom for large UK retailers. (Photo by Tolga Akmen / various sources / AFP)
Vágólapra másolva!
A hitelezők ebben a hónapban vették át az irányítást a nehéz helyzetben lévő áruházlánc felett, annak érdekében, hogy továbbra is megmaradjanak a cég üzletei – írja a Business of Fashion.
Vágólapra másolva!

Akár 22 üzletét is bezárhatja a Debenhams, csökkentve a cég bérleti díj kiadásait, és ezzel mintegy 1.200 alkalmazott munkája kerül így veszélybe.

A 241 éve működő vállalat korábban még 50 üzlet bezárását jelezte.

Illusztráció Forrás: AFP/Tolga Akmen

A Debenhams több mint 700 millió font (261,6 milliárd forint) adósságot halmozott fel, mivel nagyon drága bérleti szerződéssel működik közel 160 üzlete Nagy-Britanniában.

A cég áruházi portfóliója és pénzügyi mérlege nem életképes a mai megváltozott kiskereskedelmi környezetben – fejtette ki Terry Duddy ügyvezető elnök.

A vállalat az elmúlt 26 hétben 5,2 pontos nyereségcsökkenést produkált. Az online vásárlás térnyerésével az üzlettel rendelkező kiskereskedők közül sokan kényszerültek újragondolni és átalakítani üzletpolitikájukat.

Illusztráció Forrás: AFP/Tolga Akmen

A Debenhams-nek 177 üzlete van Nagy-Britanniában, Írországban, valamint Dániában, és több mint 27 ezer alkalmazottat foglalkoztat.

A tervek szerint a cég alacsonyabb összegűre cseréli mostani bérleti szerződéseit, ezzel akár a felét is megtakaríthatják az üzletek kiadásainak.