Meghódíthatja a világot ez a két magyar ötlet

Zipline, drónos házhozszállító cég, drón, házhozszállítás
A drone is prepared for the delivery of medical supplies at the drone delivery service base run by operator Zipline in Omenako, 70 kilometres (40 miles) north of Accra on April 23, 2019. - Ghana launched a fleet of drones on April 24, 2019 to carry medical supplies to remote areas, with Ghana's President declaring it would become the "world's largest drone delivery service." The craft are part of an ambitious plan to leapfrog problems of medical access in a country with poor roads. The drones have been flying test runs with blood and vaccines, but the project was officially inaugurated Wednesday at the main drone base in Omenako, 70 kilometres (40 miles) north of Accra. Operator Zipline, a US-based company, said the three other sites should be up and running by the end of 2019. The drones are planned to ferry 150 different medicines, blood, and vaccines to more than 2,000 clinics serving over 12 million people -- roughly 40 percent of the population. (Photo by Ruth McDowall / AFP)
Vágólapra másolva!
Az INPUT Program szakmai támogatásával mutatkozhat be két magyar startup az eMerge Americas innovációs eseményen. A rendezvény szervezői több száz csapat közül választották a legjobbak közé a kereskedelmi drónokra optimalizált szoftvert fejlesztő Aeriut és az Omnicoach mesterséges intelligencián alapuló, e-sport játékosok fejlesztésével foglalkozó rendszerét. A magyar startupok így Amerika legismertebb angyal- és kockázati tőkebefektetői előtt ismertethetik megoldásaikat.
Vágólapra másolva!

Miami ad otthont az innovációs ökoszisztéma egyik legjelentősebb konferenciájának, az eMerge Americas eseménynek, melyen negyven országból mintegy 15 ezer érdeklődő és több mint négyszáz cég vesz részt 2019. április 29-30 között.

A szervezők több száz nemzetközi, innovatív technológiai vállalkozás közül választották ki az Aeriu és az Omnicoach csapatait,

akik a kiállítási lehetőség mellett az esemény Startup Showcase szekciójában mutatkozhatnak be világszinten meghatározó vállalatok vezetői, több száz befektető és potenciális partner előtt. A startupok két külön kategóriában – korai és növekedési fázis – versenyeznek az értékes díjakért. Az INPUT Program nemzetközi szakértő által nyújtott tanácsadással, célzott üzleti találkozók szervezésével járul hozzá a sikeres szerepléshez.

„A két startup erős nemzetközi mezőnyből került a legjobbak közé, ami kétségtelenné teszi, hogy a hazai innovatív megoldásoknak helyük van a világ élvonalában. Az eMerge Americas egy kiváló lehetőség, és biztos vagyok benne, hogy mindkét cég remekül megállja a helyét a megmérettetésen. A magyar fejlesztők saját kreativitásuknak és az INPUT Program szakmai támogatásának köszönhetően egyedülálló tapasztalatokkal és értékes kapcsolatrendszerrel gazdagodva térhetnek majd haza. A kormány fokozott figyelmet fordít arra, hogy ösztönözze és segítse az innovatív ötleteket és vállalatokat" – emelte ki Solymár Károly Balázs, infokommunikációért felelős helyettes államtitkár.

Az Aeriu fejlesztésének köszönhetően a drónok hamarosan átvehetik a nagy energiaigényű targoncák szerepét a nagy raktárak leltározása során (a kép illusztráció) Forrás: AFP/Ruth Mcdowall

Az Aeriu kereskedelmi forgalomban kapható drónokra optimalizált szoftvere nagy energiaigényű targoncák nélkül teszi lehetővé a nagy raktárakban történő leltározást.

A szoftver leolvas bármilyen, jelenleg is használt vonalkódot és az így nyert adatokat az Aeriu által fejlesztett felhőben tárolja, ezáltal folyamatosan naprakész információt biztosít. Miami kiemelt logisztikai központ, így tökéletes célpiaca lehet a magyar vállalkozásnak.

A korai fázisú kategóriában induló Omnicoach a világ első, mesterséges intelligencián alapuló rendszere, amely az e-sportolók fejlődését segíti.

Mi az az e-sport?

A Wikipédia szerint "az elektronikus sport (röviden e-sport) résztvevői professzionális módon, versenyszerűen foglalkoznak az egyes videojátékokkal, ebből fakadóan a játékos megjelölés mellett e-sportolóknak is nevezik őket. Valószínűleg a Wii játékkonzoltól ered a sport elnevezés, mert a mai e-sportot jelölő játékokban nincs szinte semmi fizikai munka, nem a testi fizikummal kell teljesítenie az embernek."

Ahogy a rendes sportban, itt is vannak „sportolók", akik pár éve már rendes bejelentett munkahelynek veszik ezt a tevékenységet, és fizetéssel járó bejegyzett munkahely hiányában „gamer ház"-akban laknak.

További részletek az e-sportról itt.

Az Omnicoach kielemzi a játékosok teljesítményét és személyre szabott tanácsokkal, gyakorló feladatokkal támogatja őket. A terméket 2018 decemberében vezették be, jelenleg két játékra elérhető és több mint 1000 felhasználójuk van, akiknek több mint kétharmada amerikai.