Nagy bejelentésre készül a Szentkirályi

2019.04.25. 13:28

Mérföldkőhöz érkezett a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. és a PepsiCo magyarországi leányvállalatának integrációja. Hamarosan nevet vált és új ügyvezető igazgató kerül a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. élére – derül ki a cég közleményéből.

A magyarországi ásványvízpiacon évek óta töretlenül vezető szerepet betöltő Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. és a hazai üdítőipar meghatározó szereplője, a PepsiCo magyarországi leányvállalatának integrációja újabb mérföldkőhöz érkezett.

A vállalat két tulajdonosa – Alessandro Pasquale és Balogh Levente – 2019. május 7-én a tavalyi – integrációról szóló – bejelentés óta hamarosan újra a nyilvánosság elé áll, hogy összefoglalva az elmúlt egy év eseményeit, beszámoljon a két társaság integrációjának jelenlegi helyzetéről és annak hatásairól.

Forrás: MTI/Ujvári Sándor

A cég, amelynek együttes portfóliója közel 300 féle terméket tartalmaz, Magyarország nyolcadik legnagyobb élelmiszeripari vállalatává vált az egyesülést követően. Most új ügyvezető igazgató kerül a vállalat élére, és megváltozik a neve is.

A társaság 17,2 milliárd forint árbevétellel zárta a tavalyi évet, ami mintegy 10 százalékos növekedést jelent 2017-hez képest. Balogh Levente 26,5 milliárd forintra becsült vagyonával a 44. leggazdagabb magyarnak számít.