A Microsoft elérte az álomhatárt

2019.04.25. 16:02

A Microsoft elérte az ezermilliárd dolláros álomhatárt. A mostani harmadik negyedéves jelentésük közzététele után a részvények, várakozások felett, három százalékkal emelkedtek – írja a CNBC.

Az elemzők egydolláros (290 forint) emelkedésre szamítottak részvényenként, ám a kereskedés során végül 1,14 dollárt (330 forint) értek el, így az összbevétel-emelkedés 30,6 milliárd dollár lett – a Refinitiv adatai szerint.

IllusztrációForrás: AFP/2014 Getty Images/Stephen Brashear

A Microsoft részvények az elmúlt években összességében 34 százalékot emelkedtek, és a meghosszabbított tőzsdei kereskedés során 130,5 dollár (37 ezer forint) fölé növekedett részvényenként, így a cég piaci értéke meghaladta az ezermilliárd dollárt.

Miután a vállalat erőteljesen nyitott a nyilvános felhőszolgáltatások felé, az értékesítés mintegy 14 százalékkal emelkedett az utolsó negyedévben – maga a felhőszolgáltatások pedig 41 százalékkal nőttek. Bár a Microsoft felhőszolgáltatása, az Azure még mindig kisebb a rivális Amazon Web Service-nél, ugyanakkor a Stifel elemzői szerint gyorsabban növekszik.

Bill Gates, a Microsoft alapítójaForrás: AFP/Andrew Caballero-Reynolds

A Microsoft jelezte, hogy a becslések alapján a negyedik negyedéves bevétele várhatóan minimum 32,2 milliárd dollár lesz.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK