Lady Gagának majdnem tönkrement a karrierje

Oscar 2019: Lady Gaga örömében sírva fakadt a színfalak mögött - Fotók
HOLLYWOOD, CA - FEBRUARY 24: Lady Gaga poses with the Best Original Song award for "Shallow" in the press room during at Hollywood and Highland on February 24, 2019 in Hollywood, California. (Photo by Jeff Kravitz/FilmMagic)
Vágólapra másolva!
Valószínűleg nem sokán tudják, de a kilencszeres Grammy-díjas Lady Gaga karrierje első éveiben teljesen csődbe ment, sőt még 3 millió dolláros adósságot is felhalmozott a The Monster Ball világ körüli turnéja alatt.
Vágólapra másolva!

A vasárnap esti Grammy-díjkiosztón három díjat is nyert, kettőt a Shallow, egyet a Joanne című dalért. Az amerikai énekesnő, akinek eredeti neve egyébként Stefani Germanotta, Twitter-bejegyzésében túláradó örömének adott hangot a sikerrel kapcsolatban, mondván, hogy ennél nagyobb elismerésre nem is számíthatott volna.

A CNBC ebből az alkalomból íródott cikke ugyanakkor hozzáteszi, hogy

noha a koncertszínpadokon Lady Gaga több mint egy évtizede sikeres, ám anyagilag nem mindig volt az.

A New York-i születésű világsztár 2008-ban jelentette meg első albumát The Fame címmel, majd turnék, Grammy-díjak következtek, s miután több mint 11 millió lemezt adott el világszerte, vagyona is szépen kezdett gyarapodni.

Legalábbis mindenki így gondolta, és persze saját maga is. Egy alkalommal azonban a Financial Timesnak adott interjújában elárulta, hogy

a 2009-2011 között The Monster Ball címmel szervezett második világ körüli turnéja szó szerint a tönk szélére juttatta.

Lady Gaga az idei Oscar-díjátadón Forrás: FilmMagic/2019 Jeff Kravitz/Jeff Kravitz

A legviccesebb a dologban talán az volt, hogy ő maga egyáltalán nem is tudott róla!

– emlékszik vissza a nehéz időkre. –

Azóta persze nemhogy kilábalt a pénzügyi gondokból, hanem immár megkérdőjelezhetetlenül anyagilag is sikeres lett. A Forbes magazin szerint tavaly csak az első fél évben 50 millió dollárt keresett. Saját elmondása szerint viszont egyáltalán nem érdekli a pénz, és elsősorban popsztárkarrierjét szeretné tovább építeni.

– jellemzi a pénzhez való viszonyát.