Megtörtént az elképzelhetetlen: a versenytársak legyűrték az Amazont

Amazon
(FILES) In this file photo taken on September 28, 2011, the Amazon logo is seen on a podium during a press conference in New York. - Amazon reported Thursday, October 25, 2018 that its profit in the recently-ended quarter rocketed to $2.9 billion in a ten-fold increase from the same period last year. Net sales at the e-commerce colossus climbed to $56.6 billion in the third quarter, a 29 percent increase from the $43.7 in sales reported in the third quarter in 2017. However, analysts had expected an even stronger performance by Amazon, prompting shares to sink 6.1 percent to $1,673 in after market trades that followed release of the earnings figures. (Photo by Emmanuel DUNAND / AFP)
Vágólapra másolva!
Minden bizonnyal nemcsak csatát, hanem háborút vesztett az Amazon Kínában, amely hamarosan bezárja ottani online áruházát - írja Reuters.
Vágólapra másolva!

Nem bírta a versenyt két nagy helyi riválisával, az Alibabával és a JD.com-mal a világ legnagyobb e-kereskedelmi vállalata, az Amazon. A cég bejelentette, megszüntetik regionális szolgáltatásként nyújtott piacterüket, ami azt jelenti, hamarosan nem lehet majd árulni az Amazon.cn címen.

Ugyanakkor a cég a globális szolgáltatásán keresztül továbbra is biztosítja a külföldi eladóknak azt, hogy Kínában árulják termékeiket.

Az Amazon most azt is közzétette, hogy mikor állítják le a kínai weboldalt.

Kivonul az Amazon a lokális kínai e-kereskedelmi szolgáltatások piacáról Forrás: AFP/Emmanuel Dunand

Ennek napja idén július 18-a.

A cég jelezte, mindenben segítik azon eladóikat, akik továbbra is a vállalat szolgáltatásait szeretnék használni termékeik értékesítéséhez. A vállalat szóvivője a Reutersnek elküldött közleményében megerősítette, hogy a globális szolgáltatás továbbra is rendelkezésre áll a kínai piacon.

A kínai kivonulásra állítólag már egy ideje készült a cég, mivel az ottani e-kereskedelem több mint háromnegyede a helyi nagy riválisok felületein zajlott. Az amerikai vállalat pedig semmi olyat nem tudott felmutatni, ami vonzóvá tette volna szolgáltatását az országban a helyi alternatívákkal szemben.