Ilyen még nem volt a budapesti fürdők történetében

ÉPÍTMÉNY épület belső FOTÓ FOTÓ ÁLTALÁNOS FOTÓTECHNIKA FOTÓTÉMA fürdő fürdőruha gyógyfürdő medence ÖLTÖZÉK TÁRGY vízalatti felvétel termálfürdő
Budapest, 2016. március 22. Egy látogató úszik a Gellért Gyógyfürdő és Uszoda medencéjében 2016. március 21-én. Az ENSZ 1992-ben nyilvánította március 22-ét a víz világnapjává, amelynek célja a környezet és ezen belül a Föld vízkészletének védelme. MTI Fotó: Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Rekordbevétellel kezdték az évet a fővárosi fürdők, már az első negyedévben egymillió vendéget fogadtak. A vendégek között egyre több a magyar, a műemlék fürdők pedig egyre vonzóbbak a turisták körében. 
Vágólapra másolva!

Czinege Szilvia, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. (BGYH) értékesítési és marketingigazgatója a Világgazdaságnak elmondta: január-márciusban 980 ezer fizető vendég kereste fel a fürdőket,

67,5 ezerrel több, mint az ugyancsak rekordokat döntő 2018

első három hónapjában. A látogatók száma egy év alatt 7,4 százalékkal, az értékesítés nettó árbevétele 18,9 százalékkal, 600 millió forinttal nőtt.

A műemlék fürdők vendégforgalma dinamikusabban nőtt, mint a budapesti turizmus mutatói, aminek egyik oka, hogy a fürdők egyre népszerűbbek a fővárosba látogató külföldiek körében, a másik, hogy jelentősen bővült a magyar vendégkör is.

Forrás: MTI/Balogh Zoltán

A csaknem 20 százalékos bevételnövekedésben jelentős szerepe volt a helyi szolgáltatásokra, mindenekelőtt

masszázsra és egyéb gyógyászati kezelésekre szóló jegyek bővülő eladásának,

valamint a saját márkás termékcsomagok iránti élénk keresletnek. A társaság illetékese a lapnak elmondta: a három árkategóriában kínált, különböző termékeket – törölközőt, köntöst, tusfürdőt, sampont, szappant, krémeket – és másodlagos szolgáltatásokra szóló jegyeket tartalmazó csomagokból naponta több százat értékesítenek.

Az idei strandszezon hivatalosan április 27-én, jövő szombaton indul, a strandbelépők árának változtatásáról még nem született meg a hivatalos döntés – írta a Világgazdaság.