Ez a startup a spórolásban segít

Smartkosár
Vágólapra másolva!
Bevásárolni mindig a lehető legjobb áron? Sokan csak álmodoznak róla, pedig a Start it @K&H-ban működő Smartkosár.hu csapata éppen erre a minden háztartást érintő problémára talált megoldást. A bevásárlást forradalmasító startupra már a befektetők is felfigyeltek: nemrég több mint 200 millió forintos tőkeinjekciót kapott a növekedéséhez. A weboldalon összeállíthatók a megvásárolni kívánt élelmiszerek egy kosárban, miközben az is kiderül, hogy melyik boltból mennyibe kerülne megrendelni az összes terméket.
Vágólapra másolva!

Egy átlagos magyar család a havi keresetének jelentős részét élelmiszerre költi, megelőzve ezzel a lakásfenntartásra és a közlekedésre fordított összeget. Ez derül ki a KSH adataiból, amely szerint

2018 első félévében a magyar háztartások egy főre jutó havi kiadásainak közel 30 százalékát költötték élelmiszerre,

ami átlagosan mintegy másfél millió forintot jelent családonként éves szinten.

Smartkosár weboldala Forrás: smartkosar.hu/screenshot

„Bevásárlásra minden háztartás jelentős összeget fordít. Ennek ellenére a legtöbb vásárlónak számos negatív élménye fűződik hozzá, elég csak az akciók folyamatos figyelésére, a sorban állásra, vagy a cipekedésre gondolnunk. Ezen problémák miatt egyre többen döntenek úgy, hogy online rendelik házhoz az élelmiszereket" – mondta el Kövesdi Áron, az online spórolást forradalmasító Smartkosár.hu ügyvezetője.

Az inkubátorban fejlődő Smartkosár.hu weboldalát az elmúlt fél év alatt több mint 70 ezer tudatos vásárló használta, akik az oldal segítségével összesen több mint 34 millió forintot takarítottak meg.

„Aki pusztán az akciók alapján választja ki, hogy melyik boltból rendel, sok pénzt dobhat ki az ablakon, hiszen a csalogató akciókat a boltok jellemzően más termékek árának megemelésével kompenzálják. A Smartkosár.hu ebben az „ár-rengetegben" segít eligazodni. Az oldalon az összeállított kosarak végösszegét hasonlíthatjuk össze, és így megtudhatjuk, hogy melyik az a bolt, ahonnan a legolcsóbban lehet házhoz rendelni az összeállított kosarat. Az eddigi vásárlások elemzése alapján egy-egy bevásárlás során 30-35 százalékot spórolhattak meg az oldalunkat használó tudatos vásárlók, a megtakarított összeg pedig éves szinten meghaladhatja az 500 ezer forintot egy család esetében, amiből akár egy kellemes nyaralást is ki lehet hozni" – mutatott rá az oldal legfontosabb előnyére Kövesdi Áron.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

Az ügyvezető elmondta, hogy

a pénzintézet inkubátorában kapott szakmai mentorálás és tanácsadás nagy segítséget jelentett a számukra,

és ennek köszönhetően sikerült befektetőt találni. A további bővítéshez pedig 200 millió forint tőkeinjekciót kaptak.

"Emellett a Cápák között üzleti tévéshow befektetői közül csatlakozott hozzánk tulajdonosként Balogh Péter, az NNG alapítója és a magyar startup közösség egyik legelismertebb angyalbefektetője, valamint Balogh Levente, a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. elnöke. Célunk, hogy az új szakmai befektetők segítségével a Smartkosár.hu még több tudatos vásárlónak tegye olcsóbbá és egyszerűbbé a bevásárlást"– fejezte ki örömét Kövesdi Áron.