A Magyar Telekom a legvonzóbb munkahely a telekommunikációs szektorban

2019.04.15. 11:28

Idén hatodik alkalommal adták át a Randstad Employer Brand hazai díját, a Randstad Awardot, amellyel a legvonzóbb hazai munkáltatók teljesítményét ismerik el. A világ egyik legnagyobb független munkáltatói márka felmérése eredményeként a telekommunikációs szektor különdíját a Magyar Telekom nyerte el.

A Randstad immár hatodik éve végez globálisan független felmérést a munkáltatói márkákról. A kutatás keretében a legnagyobb munkaadók és a különböző szektorok megítélése mellett a munkaerőpiac legfontosabb mozgatórugóit elemzik.

A felmérés világszerte 32 országban zajlott, Magyarországon 6879 munkavállalót kérdeztek meg.

Friedl Zsuzsanna, a Magyar Telekom Chief HR OfficereForrás: Magyar Telekom

A Randstad Employer Brand Research 2019-es eredményei alapján a telekommunikációs szektor legvonzóbb munkahelyének járó díjat a Magyar Telekom nyerte.

A díjat Friedl Zsuzsanna, a Magyar Telekom Chief HR Officere vette át, aki az elismerés kapcsán kiemelte: „Külön öröm és büszkeség számunkra ez a visszajelzés, hiszen az értékelés a hazai munkaerőpiac különböző szegmenseiből érkező munkavállalók véleményét tükrözi, mely megerősít minket abban, hogy munkáltatói márkaépítési stratégiánkkal jó úton járunk, valóban értékes, meglévő és leendő kollégáink számára is vonzó munkahelyet építünk."

IllusztrációForrás: MTI/Mohai Balázs

A felmérésből az is kiderült, hogy a fizetés és a munkahelyi légkör a két legfontosabb munkahelyválasztási szempont, de a fizikai elhelyezkedés és a munka-magánélet egyensúlya is egyre hangsúlyosabb szerepet kap. A válaszadók visszajelzésével összhangban a Magyar Telekom számos módon igyekszik építeni a munkahelyi kultúrát és ideális feltételeket biztosítani a munkavégzéshez.

Többek között innovatív megoldásokkal támogatja a vállalat a kollégák rugalmas munkavégzését: a digitális eszközöknek és az egyes munkakörökben elérhető távmunka-lehetőségnek köszönhetően a munkavállalók maguk oszthatják be idejüket, a vállalat új székházát pedig a modern munkakörülményeknek megfelelően alakították ki, hogy a munkával töltött idő hatékonyan és értékesen teljen. A telekommunikációs terület a szektorok versenyében is jól teljesített, ugyanis a felmérésben részt vevők az IT és SSC (szolgáltató központok) mellett a telekommunikációs szektorban helyezkednének el a legszívesebben.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK