Ötéves a mobilfizetési piac úttörő alkalmazása

mobilos fizetés mobiltelefonos
Vágólapra másolva!
Öt évvel ezelőtt érkezett meg a Simple alkalmazás első verziója. A mobilfizetési piac még gyakorlatilag egy nem létező fogalom volt 2014-ben, leginkább az SMS-ben fizetett parkolásban merült ki ez a szektor. Azóta többszázezer regisztrált felhasználóval büszkélkedhet, akik évente több millió tranzakciót bonyolítanak az applikációban és egy egyedülálló mobilfizetési alkalmazássá nőtte ki magát. Jelenleg 14 szolgáltatás érhető el – a legnépszerűbb a parkolás, de akár ételt is rendelhetünk, vagy sorban állás nélkül megvehetjük a mozijegyünket az app segítségével.
Vágólapra másolva!

Az okostelefonok és a rajtuk futó applikációk térnyerésével mobilunk állandó szereplőként segíti életünk szinte minden területét.

Az okostelefonok népszerűsége folyamatosan nő:

2012 és 2017 között megháromszorozódott a használók száma Magyarországon, 2018-ban pedig a 15 éven felüli magyar internetezőknek már kétharmada birtokolt okostelefont.

OTP Simple Forrás: OTP

Az életünket megkönnyítő applikációk iránti növekvő igény motiválta az OTP Bank szakembereit, amikor megalapították az OTP Mobilt, és az alkalmazást, ami immáron öt éve elérhető, és

olyan fontos szolgáltatásokat tömörít egyetlen platformra, amelyek igyekeznek minden hétköznapi kényelmi igényt kielégíteni.

Öt évvel ezelőtt még nem voltak meg a kellő feltételek ahhoz, hogy a mobilfizetés a mindennapjaink része legyen, azonban a Simple alkalmazás első funkciójával, az Automata szolgáltatással, vagyis az automatáknál QR kód segítségével történő fizetés bevezetésével már megmozdult az akkoriban még csak magát kereső m-kereskedelem. Azóta az automatáknál akár QR-kód beolvasásával, akár érintéses mobilfizetéssel való fizetés mindennapos.

Illusztráció Forrás:Shutterstock

2019-ben már természetes, hogy a boltokban a mobilunkat érintjük a terminálokhoz a bankkártyánk helyett.

A pénzintézet fejlesztőinek legutóbbi nagy dobása az érintéses mobilfizetés, amely lehetővé teszi, hogy a pénztárnál a mobilunkkal fizethessünk a bankkártyánk helyett. Ráadásul már webshopokban is lehet használni az alkalmazást, továbbá ételt is lehet rendelni, autópálya matricát vásárolni, vagy éppen parkolást fizetni.