Jönnek a húsvéti adóellenőrzések a piacokon

húsvét
Vágólapra másolva!
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) megkezdi a húsvéti ellenőrzéseket a piacokon, de más kereskedőket és szolgáltatókat is ellenőriznek az Adótraffipax oldal információi alapján.
Vágólapra másolva!

A NAV Bács-Kiskun megyei munkatársai kiemelten ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentéseit a húsvéti ünnepeket megelőző időszakban a megyei piacokon és a közterületeken. A NAV Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai április 1. és 22. között fokozottan ellenőrzik

az ünnephez kapcsolódó termékek árusítóit az üzletekben és a piacokon.

Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, valamint az áruk eredetét is.

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai kiemelten ellenőrzik a zöldség- és gyümölcskereskedőket egész évben. Az adóellenőrök elsősorban a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgépek üzemeltetését vizsgálják, továbbá a pénztárgépben rögzített adatok alapján folyamatosan nyomon követik a bevételek alakulását.

A NAV baranyai munkatársai kiemelten ellenőrzik

a zöldség- és gyümölcskereskedőket, a kertészetboltokat, valamint a piacon, közterületen értékesítőket.

A hivatal munkatársai továbbra is ellenőrzik a vendéglátóhelyeket, az autós és motoros boltokat, a személyszállítókat, valamint az építkezéseken a szabályos foglalkoztatást.

Két megyében már bejelentették, hogy elkezdik a húsvéttal kapcsolatos adóellenőrzéseket a piacokon és a közterületeken Forrás: --

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. március 25. és 28. között azokat az adózókat ellenőrzik, akiknek

működő online pénztárgépe olyan címre van bejelentve, ami nem szerepel az adózó telephelyei között a NAV nyilvántartásában.

Az online pénztárgép vizsgálata mellett a számla- és nyugtaadást, továbbá a foglalkoztatottak szabályszerű bejelentését is ellenőrzik.

A NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóságának adóellenőrei április 1. és 5. között fokozottan ellenőrzik

az online pénztárgépekkel kapcsolatos kötelezettségek betartását az adatot nem küldő pénztárgépek üzemeltetőinél.

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019 áprilisban a társhatóságokkal együtt fokozottan ellenőrzik a megyei piacokat, vásárokat. A NAV revizorai kiemelten ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az áruk eredetét.

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Adó- és Vámigazgatóság munkatársai 2019. április 1. és 5. között fokozottan ellenőrzik a gépjárműalkatrész-kereskedőket. Az adóellenőrök kiemelten vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az áruk eredetét, a készpénzkészletet és az alkalmazottak bejelentését.

A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. március 25. és április 8. között fokozottan ellenőrzik a vetőmagokat, palántákat, csemetéket árusítókat és a gazdaboltokat. Az adóellenőrök kiemelten vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az áruk eredetét, a készpénzkészletet és az alkalmazottak bejelentését.

A NAV Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatósága ezen a héten fokozottan ellenőrzi az autómosással és gumicserével foglalkozó vállalkozásokat, valamint az építőanyag-kereskedőket, tüzépeket, lerakatokat. A nyugta- és számlaadást, valamint a foglalkoztatottak bejelentésének szabályszerűségét vizsgálják a revizorok.

A közzétett adatok nem zárják ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Cikkünk a NAV Adótraffipax oldala alapján készült, ahol további, részletesebb adatokat is olvashatnak a heti adóellenőrzésekről.