Tech céget vett meg a McDonald's

2019.03.27. 07:32

A McDonald's bejelentette, hogy megállapodott a Dynamic Yield technológiai cég felvásárlásáról, a gyorsétteremlánc ezzel át akar lépni a digitális korszakba az amerikai piacokon – olvasható a CNBC oldalán.

A Dynamic Yield a személyre szabás és döntés-logikai technológiákra specializálódott, ezzel a technológiával a McDonald's digitalizálhatná a McDrive rendeléseket, például az aktuális éttermi forgalom, vagy az időjárás alapján.

illusztrációForrás: AFP/hemis.fr/FRUMM John

A felvásárlás 300 millió dollárba kerül, és a gyorsétterem lánc mintegy 20 éve költött utoljára ennyi pénzt egy akvizícióra.

A vállalat 2019-ben közel egymilliárd dollárt szán kétezer amerikai éttermének felújítására, például önkiszolgáló pultokat, digitális menüpaneleket helyeznek el, hogy növeljék az értékesítést azáltal, hogy nagyobb kényelmet nyújtanak a vásárlóknak. Ugyanakkor számos franchise partner arra panaszkodott, hogy a drága beruházás csak rövidtávú eredményt hozhat.

További változtatás, mint például

a cég mobilalkalmazása, szintén segítették az értékesítés növelését.

IllsuztrációForrás: Shutterstock

A vállalat elmondta, hogy tavaly már több amerikai étteremben is tesztelték a Dynamic Yield technológiáját, és a tervek szerint idén még több amerikai és nemzetközi étteremben is bevezetik.

A felvásárlás után a Dynamic Yield továbbra is önálló cég marad, amely - új tulajdonosa mellett - más vállalatokkal is együttműködik.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK