Kitört a farmerláz New Yorkban

Levi's farmer
SAN FRANCISCO, CALIFORNIA - FEBRUARY 13: The Levi's logo is displayed on Levi's 501 jeans on February 13, 2019 in San Francisco, California. Levi Strauss announced that it has filed paperwork for an initial public offering with plans to list on the New York Stock Exchange using the stock ticker LEVI. (Photo Illustration by Justin Sullivan/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Visszatért a tőzsdére az ikonikus farmergyártó, a Levi Strauss: a társaság részvényeivel csütörtökön kezdődött meg a kereskedés a New York-i értéktőzsdén. Az indulás frenetikus volt, hiszen amellett, hogy jócskán túljegyezték a felkínált részvénymennyiséget, az első napon mindjárt harmadával drágultak a papírok.
Vágólapra másolva!

Az első kereskedési nap sikerét jelzi, hogy a 17 dolláros kibocsátási árról 31,82 százalékkal emelkedett a részvények árfolyama a tőzsdei debütálás napján, és 22,41 dolláron zárt – emeli ki az Equilor Befektetési Zrt. összefoglalója.

A társaság papírjai iránt hatalmas volt az érdeklődés: a több mint tízszeres túljegyzés miatt a cég papírjaira megállapított 14-16 dolláros jegyzési ársáv felett vezették be azokat a parkettre.

A részvénykibocsátás során 462 millió dollár értékben adtak el részvényeket a Levi's tulajdonosai, a cég saját részvényállományából pedig további közel 161 millió dollárnyit vittek most a tőzsdére.

Forrás: AFP/Getty Images/Justin Sullivan

A cég tiszteletére a New York-i értéktőzsdén még a farmer viselését tiltó előírást is felfüggesztették egész napra.

A vállalat 1853-ban alakult, és ahogy nemrégiben az Origo is megírta, korábban 1971 és 1985 között már szerepelt a tőzsdén. Idén eddig a Levi's IPO-ja a legnagyobb tőzsdei bevezetés.