Az Amazon megválogatja, hogy milyen termékeket hirdet

népszerű márkák galéria, amazon
A photo taken on April 11, 2015 in Lauwin-Planque, northern France, shows a site of the Amazon electronic commerce company. AFP PHOTO PHILIPPE HUGUEN (Photo by Philippe HUGUEN / AFP)
Vágólapra másolva!
Az elmúlt hónapokban az Amazon több eladót és márkatulajdonost értesített, hogy amennyiben a platform nem tudja ezeket a nagymennyiségű árukat haszonnal értékesíteni, akkor nem enged hirdetés indítani rájuk.
Vágólapra másolva!

Például egy 5 dolláros (1.400 forint) palackozott víz, amit az Amazon tárol, csomagol és szállít, ha nem lesz rajta haszna, akkor a készítő nem adhat fel rá hirdetés.

Illusztráció Forrás: AFP/Philippe Huguen

A CNBC-hez eljuttatott üzenetekből és véleményekből az látszik, hogy a cég magasabb árrést kíván elérni. Az Amazon korábban bejelentette, hogy

utolsó negyedéves bevétele 3 milliárd dollár volt

– ami rekord magas a vállalat történetében –, míg tavaly 10 milliárdos éves profitot termelt.

Hogy növelje bevételeit, az amerikai kiskereskedelmi óriás komolyabban ellenőrzi platformját, valamint arra kényszeríti az eladókat, csökkentsék az áraikat, ha reklámozni szeretnék azokat.

– nyilatkozta mondta Joe Hansen, a Buy Box Experts vezérigazgatója.

Jeff Bezos az Amazon alapítója és vezetője Forrás: AFP/Jim Watson

Legutóbb a cég bejelentette, hogy

bezárja az USA-ban mind a 87 pop-up üzletét,

valamint a platformján vezetett úgynevezett Amazon Day akciót, aminek az a lényege, hogy a vásárlók összes megrendelésüket egy kiválasztott napon kapták meg.

Továbbá a Bloomberg szerint nemrég leállt azzal, hogy kisebb cégektől rendeljen termékeket.

Az Amazon szóvivője elmondta a CNBC-nek, hogy mint minden kiskereskedő, az Amazon is dönthet arról, hogy mely termékeket forgalmazza, ennek eldöntéséhez olyan tényezők is hozzájárulnak, mint a rendelkezésre állás, relevancia, jövedelmezőség, és más egyéb tényezők.