Erősödött a Netflix a hollywoodi megaüzlet ellenére

Netflix
ANKARA, TURKEY - JULY 18 : A person holds a Netflix remote control in front of the logo of Netflix application in Ankara, Turkey on July 18, 2018. Aytac Unal / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
A Disney és a Fox összeolvadása a Netflix számára az egyik legfenyegetőbb dolog, ami történhetett. Ennek ellenére a streaming szolgáltató részvényei a történelmi napon 4,6 százalékot erősödtek. MI lehet ennek az oka?
Vágólapra másolva!

A Wall Street-i szakértők szerint a Disney és a Fox összeolvadását már régóta bekalkulálták a részvény árfolyamába, és a Netflix is már évek óta készül arra, hogy a stúdiók előbb-utóbb nem licencelik tovább saját tartalmaikat a streaming platformnak.

Éppen ezért fektet a Netflix egyre több pénz a saját gyártású filmekbe és sorozatokba.

A héten mi sem bizonyíthatta volna ezt jobban, mint a világsikerű sorozat, a The Stranger Things harmadik évadának előzetese, amely alig néhány órával a Disney és a Fox összeolvadásának hivatalos lezárása után került ki az internetre és gyakorlatilag többen beszéltek róla, mint a Disney egyik legfontosabb felvásárlásáról.

illusztráció Forrás: AFP/Anadolu Agency/Aytac Unal

Bizakodásra ad okot az is, hogy nemcsak angol nyelven készítenek tartalmakat, hanem török, koreai, dán és spanyol sorozatokat is bemutatott a Netflix az elmúlt években, ezek közül is kiemelkedő sikert ért el a The Rain (dán) és a Money Heist (spanyol), de az újonc Kingdom (koreai) is erősen kezdett.

Az RBC Capital szakértője, Mark Mahaney pedig kiemelte, hogy egy friss kutatás szerint Japánban óriási népszerűségnek örvend a szolgáltató és nemcsak sokan nézik a műsorokat, hanem rengeteg időt is töltenek el Netflixezéssel.