30 perc alatt feltölt egy elektromos autót a MOL első ultragyors töltője

A MOL első ultragyors töltője a budapesti Nagyszőlős utcában - 30 perc alatt képes feltölteni egy elektromos autót
Vágólapra másolva!
A MOL a legmodernebb, ultragyors elektromos töltővel szerelte fel a budapesti, Nagyszőlős utcai töltőállomását. A hazánkban egyedülálló töltési teljesítményű eszközt hamarosan továbbiak követik Magyarországon és a régióban. A MOL hosszú távú stratégiájának megfelelően a vállalatcsoport célja, hogy kiszolgálja az ügyfelek mobilitási szükségleteit, bármilyen üzemanyagról, szolgáltatásról legyen szó.
Vágólapra másolva!

A MOL hosszú távú stratégiája szerint 2012 óta folyamatosan bővíti villámtöltő hálózatát. Ezekből az eszközökből, amelyek

mindössze fél óra alatt képesek menetkészre feltölteni egy átlagos elektromos autó akkumulátorait, jelenleg hét üzemel a MOL budapesti töltőállomásain.

A Nagyszőlős utcai berendezés már arra a trendre reagál, miszerint az autógyártók egyre nagyobb hatótávot megtenni képes autókat dobnak a piacra.

Az ultragyors töltő 2x75 kilowattos kapacitása révén akár 150 kilométerre is feltornázza az akkumulátor hatótávolságát és egy időben két autót is képes 30 perc alatt feltölteni.

A MOL első ultragyors töltője a budapesti Nagyszőlős utcában - 30 perc alatt képes feltölteni egy elektromos autót Forrás: Peter Lugosi / www.lugopicture.com/Peter Lugosi / Www.Lugopicture.Com

A legújabb ultragyors töltővel immár a MOL nyolc budapesti töltőállomásán találhatók elektromos töltők, amelyek száma a következő hónapokban további hárommal bővül majd.

A MOL hosszú távú stratégiájába jól illeszkedik a NEXT-E projekthez való csatlakozás is, amelynek részeként az elmúlt év végéig összesen 18 villámtöltőt telepített a vállalat a régió hat országában. 2019 végére ez a szám eléri a 100-at, így teljesülhet a 2020 végére kitűzött cél, és létrejön egy 252 tagú elektromos töltőhálózat a cseh határtól a Fekete- és az Adriai-tengerig. A töltőkből 141 kap helyet a MOL-csoport töltőállomásain MOL Plugee márkanév alatt. A márkanevet 2018 nyarán vezette be hazánkban a társaság az emobilitási szolgáltatásaira, amelyet idén régiós szintre is kiterjeszt, első körben Horvátországban, Romániában, majd pedig a többi térségbéli országban is.