Hatalmas fúzió jöhet az autóiparban?

Peugeot 3008 autósteszt Tata autó  teszt
Peugeot 3008 teszt Tatán
Vágólapra másolva!
A Peugeot családi holding elnöke azt nyilatkozta a francia Les Echos című lapnak, hogy támogatna egy esetleges egyesülést valamely másik autógyártó nagyvállalattal, emellett azt is kijelentette, hogy a potenciális partnerek egyike a Fiat Chrysler lehet. A két cég részvényei a hírre azonnal emelkedni kezdtek a tőzsdén.
Vágólapra másolva!

Robert Peugeot mindezt a francia autógyártó által tervezett felvásárlásokkal, illetve fúziókkal kapcsolatban feltett újságírói kérdésekre válaszolta. A Fiat Chrysler (FCA) részéről egyelőre nem kommentálták az elhangzottakat.

Mindenesetre mindkét autógyártó cég részvényei emelkedésnek indultak a tőzsdén.

Robert Peugeot azért tartotta fontosnak, hogy a sajtó nyilvánosságához forduljon, mert olyan hírek jelentek meg, amelyek szerint a cég elnök-vezérigazgatója, Carlos Tavares kész arra, hogy ilyen irányú tárgyalásokat kezdjen más autógyártókkal, és a Fiat Chrysler, a General Motors vagy a Jaguar Land Rover lehet az ideális partner.

Fotó: Hirling Bálint - Origo

Ebben a hónapban az FCA első embere, Mike Manley is egy lehetséges fúzió esélyét latolgatta valamely konkurens gyártóval. A szándékok pedig előbb-utóbb találkozhatnak, ám szakértők szerint inkább utóbb. Mert abban ugyan a legtöbben egyetértenek, hogy fúzióra vagy fúziókra sor kerülhet a szektorban, de rövid távon erre szinte senki sem számít.