Megszűnt egy magyar internetszolgáltató

World Wide Web Internet INTERNET computing and information technology MEDIA TECHNOLOGY Data Data security Cord Host computer IT Server Communication Memory
Ideje lenne feljavítani a World Wide Webet
Vágólapra másolva!
A Comnica az év elején úgy döntött, megvásárolja az Externet portfólióját. A 2019 február elején aláírt megállapodás értelmében a felszámolás alatt álló cég szolgáltatásait – a vezetékes internetes előfizetések kivételével – 2019 márciusától a Comnica szolgáltatja tovább.
Vágólapra másolva!

A Comnicához kerültek

az Externet domain, webhosting, vezetékes telefon, mobilinternet és elektronikus postafiók szolgáltatásai

– így az évek során széles körben elterjedt @externet.hu e-mail végződések is.

Az Externet internetszolgáltató szolgáltatásait a Comnica viszi tovább Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Sebastian Willnow

A vállalaté lett továbbá az Externet teljes eszközparkja, több mint 8 ezer előfizetése, és az Externet kiemelt ügyfelének, a Vodafone-nak is a Comnica biztosítja majd a vállalati vezetékesszám-szolgáltatást.

Az üzletszerzés egyik érdekes iparági aspektusa, hogy a Comnica mobil internetes hírközlési szolgáltatóként kínál majd publikus, fix IPv4 címeket a vállalkozások számára.

A szolgáltatások átvételéről az elmúlt hónapokban a Comnica folyamatosan tájékoztatta az Externet előfizetőit. 2019 márciusától már mindannyiukat a Comnica szolgálja ki.