Amerikában már több a streaming előfizető, mint a kábeltévés

Paris Games Week 2017 : Day Three At Porte De Versailles In Paris
PARIS, FRANCE - NOVEMBER 02: Netflix logo is displayed during the 'Paris Games Week' on November 02, 2017 in Paris, France. Netflix is an American company offering streaming movies and TV series on the Internet. 'Paris Games Week' is an international trade fair for video games and runs from November 01 to November 5, 2017. (Photo by Chesnot/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Az amerikai "cord cutting" (kábeltévés előfizetés lemondása) mozgalom komoly mérföldkőhöz érkezett. Most először van több online streaming (Netflix, Amazon Prime Video, Hulu) előfizető, mint kábeltévés.
Vágólapra másolva!

A Deloitte felméréséből kiderül, hogy az Egyesült Államokban jelenleg a vásárlók 69 százaléka előfizető valamelyik streaming platformnál, míg a lakosság 65 százalékának van kábeltévéje.

Pedig 2009-ben még csak az amerikaiak 10 százaléka fizetett elő streaming platformra, de tavaly ez az arány már elérte az 55 százalékot.

A trend még jobban kirajzolódik a fiatalabbak körében. A Z generáció tagjai (14-21 évesek) 80 százaléka streaming előfizető, miközben csak 57 százalékuknak van kábeltévéje. Az ezredfordulósok (22-35 évesek) 88 százaléka streaming előfizető, míg csupán 51 százalékuk fizet a kábelért.

illusztráció Forrás: Getty Images/2017 Chesnot/Chesnot

Összességében az amerikaiak 43 százaléka rendelkezik mindkét megoldással, azok pedig akik rendelkeznek hozzáféréssel valamelyik streaming szolgáltatáshoz, általában három tartaloszolgáltatónál is előfizetők.