Új híd épül a Dunán, mutatjuk, hol

2019.03.18. 12:52

A beruházó NIF Zrt. közzétette a Győr belső keleti elkerülő útjára vonatkozó ajánlati felhívást a TED-en. A leendő nyertesnek az engedélyezési és kiviteli tervek elkészítése, valamint az építési engedélyek megszerzése lesz a feladata a projektben - írja a Magyar Építők.

Az új nyomvonalon létrejövő, közel 3 kilométeres út az 1-es főút és a 14-es főút között teremt kapcsolatot a város jelentős részének elkerülésével. Az elkerülő az 1-es főúttól az Ipar utca meghosszabbításaként indul.

A nemrégiben elkészült Mosoni-Duna hídForrás: NIF Zrt

A belső keleti elkerülő az 1-es főút és az új Bácsai út közötti 1,27 kilométeren négysávos útként jön létre, így az új Duna-híd is négy sávot kap. Az új Bácsai út és a 14-es főút között kétsávos utat alakítanak ki.

A közbeszerzés az új utat az észak-déli győri közlekedési főtengely hiányzó szakaszaként írja le. A beruházásban egy új híd is épül a Mosoni-Dunán, amely kerékpáros és gyalogos átkelővel jön létreForrás: Google

Az Ipar utca és az 1-es főút csomópontjában jelzőlámpás turbó körforgalom lesz, ugyanakkor a Bácsai úti csomópont és a 14-es főút csomópontja is körforgalmat kap.

A képre kattintva galéria nyílik meg!

A tavaly márciusban átadott Mosoni-Duna hídForrás: NIF Zrt

A közelmúltban egy másik új Mosoni-Duna híd építéséről is hírt adtunk, miután Győr 813-as külső elkerülőjét meghosszabbítják, a 14-es főúttól egészen a 85-ös főútig nyújtva az elkerülőt. Ugyanakkor a 813-as északi szakasza is átszelte a Mosoni-Dunát, az utat és a hozzá épült hidat tavaly márciusban adták át.