1000 dollár üti a markát annak, aki befogad egy vadlovat

vadló
Vágólapra másolva!
Az USA egyik szövetségi kormányzati szerve, a Földgazdálkodási Hivatal örökbefogadási programot hirdetett, melynek keretében 1000 dollárt adnak egy vadló adoptálásáért - írja a Quartz.
Vágólapra másolva!

Nyugat-Amerika mintegy 82 ezer vadló és vadszamár otthona, az állatok többsége most is viszonylag szabadon, nagy területet bejárva él. Ám ez - tűnjön bár elsőre bármennyire is idillikusnak - számos nehézséget is maga után von.

A populáció számának növekedésével nem minden négylábú talál magának elég táplálékot, és a friss jelentések szerint, a szabadon élő vadlovak között már az éhezés is megjelent.

Az illetékes amerikai hatóságok a vadlovak egy részét elkerített karámokba terelik. A Földgazdálkodási Hivatal jelentése szerint egyetlen állat éves tartásának költsége 2000 dollár körül mozog, ám a most a karámokban lévő 6000 állattal elérték a fizikai kapacitásaik határát.

Illusztrácó Forrás: Origo

Ezért a néhány napja bejelentett program alapján, az ügynökség fizet azoknak, akik örökbe fogadnak egy vagy több vadlovat.

Az ezért ajánlott összeg állatonként 1000 dollár.

Ha egy gazda adoptál egy állatot, akkor helyére másik kerül a szabadon bóklászók közül.

A hivatal ugyanakkor felhívja a figyelmet arra, hogy vadló vagy vadszamár befogadása és nevelése nem mindenkinek való feladat azok közül, akik gondolatban érdekesnek találják azt. Ezért a sikeres befogadásokról külön weboldalon számolnak be az ügynökségnél.