Tavaly óta nem volt ilyen erős a forint

Euro dollar és forint pénz bankjegyek és érmék, bankkártyák Euro dollar és forint pénz bankjegyek és érmék, bankkártyák
Euro dollar és forint pénz bankjegyek és érmék, bankkártyák
Vágólapra másolva!
Ma áttörte a forint euróval szembeni árfolyama a 315-ös kulcsszintet, amivel tavaly április óta nem látott szintre erősödött. A hazai fizetőeszköz árfolyama a múlt év áprilisában egészen 310-ig szúrt le. Ma 315 alá is benézett a forint, akárcsak néhány héttel ezelőtt.
Vágólapra másolva!

Az alábbiakban az árfolyammozgásokat követő grafikonok segítségével mutatjuk be, hogyan alakult a forint árfolyama az elmúlt időszakban az euróval, illetve a dollárral szemben.

EUR/HUF

trend: csökkenő – volatilitás: közepes

Forrás: Equilor Trader, Equilor Elemzés

Az árfolyam a 315-ös támasz alá került, de a mozgás még nem szignifikáns. Az Equilor részéről továbbra is arra számítanak, hogy a csökkenő trendcsatorna alsó trendvonaláról visszapattan a jegyzés, és felfelé indul. Ennek ellenére érdemes megkeresni a következő támaszokat, amelyek 313-nál és 310-nél húzódnak, amennyiben mégis szignifikáns letörésre kerül sor, itt lehetnek potenciális megállók. Felül továbbra is a 30 napos mozgóátlag (316,92) jelenti az első fontosabb ellenállást.

Támasz: 314,50 (alsó trendvonal)
Ellenállás: 316,92 (MA 30), 317,93 (MA 50)

Fotó: Szabó Gábor - Origo

USD/HUF

trend: semleges – volatilitás: közepes

Forrás: Equilor Trader, Equilor Elemzés

A dollár-forint jegyzése a szürkével jelzett háromszögalakzat alsó szára felé közelít, amely 278-nál képez fontos támaszt, ezt erősíti a tavaly június óta tartó emelkedő trendcsatorna alsó trendvonala is. A szint közelében mindenképpen megállóra számítanak az Equilornál, és várhatóan ebben a hullámban még nem lép ki a jegyzés az alakzatból. A következő kör után már kellőképpen beszűkülnek a Bollinger-szalagok, és a kilépés iránya akár több hétre is meghatározhatja az árfolyam mozgását.

Támasz: 278,00 (alsó szár)
Ellenállás: 279,73 (MA 30), 280,00