Az Airbnb vett még magának egy szállásközvetítő céget

HotelTonight
A woman looks for an accommodation in Berlin on a tablet using the mobile application HotelTonight in Berlin, Germany, 21 April 2015. The application was designed to cater to users looking for last-minute hotel room deals. The company collaborates with more than 15 000 partners worldwide, covering 500 tourist destinations in 29 countries. Photo: Jens Kalaene/dpa
Vágólapra másolva!
A cég most jelentette be, hogy megállapodást írt alá a HotelTonight szállodafoglalási alkalmazásokat kínáló startup felvásárlására.
Vágólapra másolva!

A 2010-ben alapított HotelTonight okostelefon alkalmazásán – amit eddig 15 millióan töltöttek le – valamint weboldalán keresztül kedvező árú szállodai szobák foglalását teszi lehetővé rövid időre, akár kis hotelről, akár nagy szállodaláncról legyen szó.

Illusztráció Forrás: Picture-Alliance/AFP/Jens Kalaene

A vételi árat nem tették közzé, azonban 2017-ben 463 millió dollárra becsülték a HotelTonight értékét.

Az amerikei Airbnb – amely körülbelül 31 milliárd dollárt ér – korábban azt nyilatkozta, hogy olyan platform létrehozását tervezi, ami segítséget nyújt az embereknek az utazás minden területén, beleértve a szállást és a közlekedést is. Az akvizíció alkalmas az Airbnb üzletágainak diverzifikálására is.

Ugyanakkor, mivel az Airbnb a szállodaipar legnagyobb konkurenciája, kérdéses, hogy a jelentősebb láncok miképpen fognak reagálni a felvásárlás hírére.

A HotelTonight alkalmazás és a webhely továbbra is működni fog, az Airbnb idővel hozzáadja a butik hotelek szobakínálatát a saját platformjához.

Sam Shank, a HotelTonight alapítója és vezérigazgatója Forrás: AFP/2015 Getty Images/Noam Galai

Az Airbnb elmondta, hogy a HotelTonight vezérigazgatója, Sam Shank, aki a San Franciscó-i székhelyű céget alapította, az Airbnb butik hotel kategóriájának irányításával lesz megbízva. A cég már korábban is vásárolt fel startupokat: 2016-ban a londoni Airbnb-jellegű Accomable-t, valamint 2017-ben a Tilt fizetési szolgáltatást.