Fontos változások a Teslánál

Tesla
--FILE--A Tesla Model X electric car is displayed during the Shanghai Pudong International Automotive Exhibition 2018 in Shanghai, China, 28 September 2018. US electric car maker Tesla has officially opened its newly set-up charging station in Hong Kong, which is the largest of its kind in Asia, according to South China Morning Post report on Monday (15 October 2018). The two-floor car park, located at the FTLife Tower in Kowloon Bay, Hong Kong and with a total area of 4,564 square meters, is installed with 50 Tesla wall connectors, making it possible to charge at up to seven kilowatts per hour. There are 122 parking places in the charging station. The parking fee for all cars is 28 HK dollars per hour, with no fees for charging. According to the newspaper report, Tesla said that they are "proud to have Hong Kong as the site for one of the world's biggest destination charging stations, as part of our long-term commitment to Hong Kong owners." At the same time, FT Life Tower's management said it was proud to be part of Tesla's sustainability mission, saying that they are excited to be part of the network and warmly welcome Tesla owners to their facility.
Vágólapra másolva!
Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója konferenciabeszélgetésben tájékoztatta az újságírókat arról, hogy valószínűleg nem lesz nyereséges a vállalat az idei első negyedévben. A vezérigazgató hozzátette, hogy a második negyedévben már jobb eredményekre számítanak. Emellett Musk több fontos bejelentést is tett az elektromosautó-gyártóval kapcsolatban.
Vágólapra másolva!

Ugyan az első negyedévben minden bizonnyal nem lesz nyereséges a Tesla, de Musk egy sor olyan változást jelentett be, amelyek segíthetnek a gyártónak a második negyedévben.

Például a Tesla csökkentette a Model 3-as árát, amit az tett lehetővé, hogy a jövőben már csak online lehet megrendelni a vállalat autóit, ezzel is lefaragva a gyártó költségeit.

Arról a Tesla nem számolt be, hogy hány ember fogja emiatt elveszíteni az állását, és pontosan hány szalonjuk fogja lehúzni a rolót, de jelenleg világszerte 378 értékesítési pontjuk van.

Az üzletek bezárásának köszönhetően a cég 5 százalékkal csökkenti a kiadásait, és a tervek szerint nemcsak a Model 3, hanem a márka többi autója is olcsóbb lesz.

Musk nem aggódik amiatt, hogy a kizárólag online értékesítés megrémiszti majd a vásárlókat.

Illusztráció Forrás: AFP/Imaginechina/Dycj

Elmondása szerint a gyártónak így is sokkal kisebb a fizikai jelenléte, mint a vetélytársaknak, ám ez eddig sem jelentett problémát számukra. Hozzátette, hogy tesztvezetésre sincs szükség, hiszen az első héten vagy az első 1000 megtett kilométeren belül bármikor vissza lehet vinni az autót, ha az nem tetszik valamiért a vásárlónak.

A Tesla honlapja arra is kitér, hogy az autók házhoz szállítása kettő-négy hetet igényel majd, de azok akik már korábban megrendelték a kocsijukat, prioritást élveznek, így bizonyos esetekben a friss megrendelőknek júniusig is várniuk kell új Teslájukra.