A kínaiak most a kereskedelemben találnak ki valami egészen újat

Metro, METRO, áruház
Budapest, 2017. július 12. A METRO Ferencváros áruház hirdetőtornya a XI. kerület Gyáli út 35-37-ben. MTVA/Bizományosi: Róka László *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Vágólapra másolva!
Az Alibaba webáruház óriás tárgyalásokat kezdett az egykor szebb napokat látott német Metro kiskereskedelmi lánccal arról, hogy részesedést szerezzen annak kínai hálózatában. A megbeszélések egyelőre kezdeti stádiumban tartanak, az érintettek nem kommentálták az értesülést.
Vágólapra másolva!

A Metro 95 áruházat üzemeltet a távol-keleti országban és több telket is birtokol a nagyobb városokban, köztük Pekingben és Sanghajban.

Korábban egy virágzó kiskereskedelmi cégcsoport volt, az elmúlt időszakban azonban folyamatosan szerkezetátalakításokat hajtott végre, hogy eredeti üzletágára, a C+C-re koncentrálhasson.

Eladta a korábban a tulajdonában álló Kaufhof áruházláncot és kivált a Ceconomy holdingból is. Emellett igyekszik megválni a veszteséget termelő Real hipermarket-hálózattól is – erre vonatkozóan már előrehaladott tárgyalásokat folytat a potenciális vásárlóval.

Forrás: MTI/Róka László

A Metro kínai operációjával kapcsolatban olyan értesülések is napvilágot láttak, hogy az Alibaba mellett mások is szívesen szereznének részesedést az üzletláncban.

Vagyis előbb-utóbb valószínűleg várható egy hivatalos bejelentés is a tranzakció megvalósulásáról.
Az Alibaba riválisa, a Tencent a közelmúltban egyébként hasonló módon részesedést vásárolt a francia Carrefour helyi hálózatában.