Kínában csökkentek az okostelefon-eladások a tavalyi utolsó negyedévben

Huawei, telefon
The Huawei logo is seen in a shop in Shanghai on May 3, 2018. - Top US and Chinese officials prepared on May 3 to kick off crucial trade talks in Beijing but both sides sought to dampen expectations for a quick resolution to a heated dispute between the world's two largest economies. (Photo by Johannes EISELE / AFP)
Vágólapra másolva!
Kínában 9,7 százalékkal csökkent az okostelefonok eladása a tavalyi utolsó negyedévben.
Vágólapra másolva!

Az amerikai International Data Corporation (IDC) informatikai és távközlési piackutató vállalat adatai szerint a december végével záródott három hónapban

a Huawei megerősítette vezető, 29 százalékos piaci részesedését Kínában az okostelefon-gyártók között.

Illusztráció Forrás: AFP/Johannes Eisele

Piaci részesedése alapján a Huawei után az Oppo (19,6 százalék), a vivo (18,8 százalék), majd az Apple (11,5 százalék) következett.

A tavalyi utolsó negyedév legnagyobb vesztese a kínai Xiaomi volt, amelynek az eladása csaknem 35 százalékkal zuhant, piaci részesedése 10 százalék volt, az ötödik legnagyobb.

2017 utolsó negyedévében a piaci részesedése alapján szintén a Huawei állt az élen, 21,3 százalékkal, amelyet az Oppo követett 17,5 százalékkal és a vivo 16,5 százalékkal. Akkor a negyedik a Xiaomi volt 13,9 százalékkal, amelyet az Apple követett ötödikként 12,9 százalékkal.