Újabb bankot vett az OTP

OTP Bank, bankfiók
OTP bankfiók
Vágólapra másolva!
Az OTP Bank Nyrt. adásvételi szerződést írt alá a Sociéte Generale Csoport moldáv leánybankja, a Mobiasbanca - Groupe Societe Generale S.A. (SGMB) 87,85 százalékos részesedésének megvásárlásáról - közölte a pénzintézet a Budapesti Értéktőzsde honlapján. 
Vágólapra másolva!

Az SGMB univerzális bankként a lakossági és vállalati piacon egyaránt aktív,

13,3 százalékos piaci részesedésével Moldova 4. legnagyobb pénzintézete.

A tranzakció pénzügyi zárására - a szükséges felügyeleti engedélyek megszerzésének függvényében - várhatóan a következő hónapokban kerülhet sor.

Az adásvételi szerződés megkötése mellett a két bankcsoport együttműködési megállapodást kötött elsősorban a nemzetközi vállalatok kiszolgálásának támogatására. Az együttműködési megállapodás olyan kulcsterületekre terjed ki, mint a nemzetközi cash-management- és tőkepiaci szolgáltatások, strukturált finanszírozás, valamint a befektetési banki tevékenység.

Forrás: MTI/Manek Attila

Az együttműködési megállapodás aláírásával a két bankcsoport az országaiban működő nemzetközi cégek számára nyújt változatlan kiszolgálás mellett magas színvonalú szolgáltatásokat az említett kulcsterületeken.

Az együttműködési megállapodás Magyarországra is kiterjed, amelyhez Bulgária és Horvátország hamarosan csatlakozik. Albánia, Szerbia és Moldova a tranzakciók lezárását követően csatlakozik a megállapodáshoz.