Így űz tréfát a Burger King a McDonald’sból

Burger King reklám screenshot
Vágólapra másolva!
A McDonald's nemrégiben elvesztette a Big Mac védjegyét egy perben, amelyet az Európai Unióban indítottak. A döntés után most a svéd Burger King úgy döntött, hogy megtréfálja versenytársát.
Vágólapra másolva!

Svédországban a Burger King egy külön részleget hozott létre a „nem Big Mac” szendvicseinek. Az apropót pedig az adta, hogy a McDonald's elvesztette a Big Mac-védjegy perét az Európai Unióban, miután egy ír vállalattal pereskedett.

A Supermac's nevű gyorsétteremláncot a neve miatt perelte a McDonald's, azonban az uniós bíróság úgy döntött, hogy az ír cég továbbra is használhatja a Supermac nevet.

A McDonald's azt kifogásolta, hogy az ír étteremlánc neve túlságosan hasonlít az egyik hamburgerük, a Big Mac nevére.

Ha mindez nem lenne elég, a Burger King még tréfát is űzött a vetélytárs vesztett peréből. Az étteremlánc Svédországban egy külön részleget hozott létre, amelyet „nem Big Macnek” neveztek el. Ezen belül, a Burger King legújabb szendvicseinek különböző változatai találhatóak, amelyek korábban több kritikát is kaptak a McDonald's részéről.

A McDonald's korábban azt állította, hogy a Burger King eredetileg Big King XL névre keresztelt hamburgere túlságosan is hasonlít a Big Macre.

Az Európai Unió döntésén felbátorodva a Burger King Svédországban az alábbi nevekkel látta el a Big King XL különböző változatait:

  • Olyan, mint egy Big Mac, de tényleg nagy.
  • Ilyen hamburger szeretne lenni a Big Mac.
  • Big Mac-szerű, de grillezett.
  • Olyan, mint a Big Mac, de ízletesebb és zamatosabb.
  • Bármit, csak ne Big Macet.

Nem csak a Burger King szokott tréfát űzni a McDonald'sból, hiszen a Wendy's rendszeresen teszi ezt a különböző közösségi oldalakon. Alább pedig megnézheti az egyik legismertebb gyorsétterem-kritikus videóját, aki éppen azt elemzi: vajon tényleg hasonlít-e a Big King XL és a Big Mac: