Jack Ma megerősítette, hogy szeptemberben már nem ő lesz az Alibaba elnöke

2019.01.24. 13:31

A legnagyobb kínai internetes kiskereskedelmi vállalat, az Alibaba társalapító elnöke, Jack Ma a davosi Világgazdasági Fórumon megerősítette, hogy szeptembertől távozik az elnöki posztról és csak az igazgatótanácsi tagságát tartja meg.

Jack Ma tavaly szeptemberben, 54. születésnapján beszélt először visszavonulási terveiről, hogy jótékonysági és oktatási tevékenységére összpontosítsa erejét.

Jack MaForrás: Imaginechina/Bai kelin - Imaginechina/Bai Kelin

Jack Ma fokozatosan vonul ki az Alibaba csoport vezetéséből, egy hosszú távú terv keretében, mivel megítélése szerint a vállalat vezetésének viszonylag fiatalnak kell lennie, és távozásának nem szabad hatást gyakorolnia a cég tevékenységére.

Utódja az elnöki poszton az új generációt képviselő Daniel Csang lesz.

Jack Ma (eredeti nevén Ma Jün) 17 társával együtt 1999-ben alapította meg az Alibabát. A technológiai szakképzettséggel nem rendelkező volt angoltanár Jack Ma két évtized alatt a világ egyik legismertebb és Kína egyik legtekintélyesebb vállalatává fejlesztette a céget.

IllusztrációForrás: Imaginechina/Liang Zhen

A Forbes magazinhoz hasonló profilú lap, a sanghaji Hurun Report, 39,1 milliárd dollárra becsüli Jack Ma vagyonát, ami egy év alatt 35 százalékkal nőtt, és ezzel Kína leggazdagabb embere lett.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK