A Ryanair bevételcsökkenésre figyelmeztette befektetőit

Ryanair, sorban állás
Picture taken on September 23, 2013 shows airplanes operated by Irish low-cost airline Ryanair at the airport Hahn in Lautzenhausen. Germany's Ryanair pilots will join a wave of strikes against the no-frills carrier across Europe on August 10, 2018 escalating a row over pay and conditions at the height of the summer holiday season. / AFP PHOTO / dpa / Thomas Frey / Germany OUT
Vágólapra másolva!
A légitársaság vezérigazgatója, Michael O'Leary elmondta, hogy várhatóan tovább kell csökkentenie a viteldíjakat, amelyek várhatóan hét százalékkal mérséklődnek a tél folyamán.
Vágólapra másolva!

A várható viteldíjak csökkenése miatt a Ryanair jelezte befektetőinek, hogy várhatóan kevesebb lesz a nyeresége – olvasható a BBC-n.

Illusztráció Forrás: AFP/Thomas Frey

A cég nyilatkozatában kifejtette, hogy az alacsony árak a vetélytársaknál is problémákat okoznak, például a Flybe légitársaságnál, amit nemrég a Virgin Atlantic megmentett.

A teljes évi nyereség várhatóan 1 és 1,1 milliárd euró között lesz, szemben a korábban bejelentett 1,2 milliárd euróval.

O'Leary kifejtette, hogy túl sok volt Európában a rövid távú útvonal a télen, miközben az ügyfelek rekordalacsony viteldíjért utazhattak. A légitársaság korábban – a várakozásoknak megfelelően – már 2 százalékkal csökkentette a díjait.

Illusztráció Forrás: AFP/Andreas Arnold

A Ryanair nehéz időszakot zárt: megválasztották az Egyesült Királyság legkevésbé kedvelt légitársaságának egy fogyasztói felmérés alapján.

Ráadásul a nyári szezonban a munkatársak sztrájkjai arra kényszerítették, hogy több száz repülőjáratot töröljön, amiért nem kompenzálja az utasokat, a felmérés során ezer válaszadó kijelentette, hogy nem választják többé a Ryanairt. A cég féléves jelentéséből kitűnik, hogy a sztrájk 7 százalékos nyereségcsökkenést okozott.