Fontos bejelentést tett az Auchan a bérekről

Auchan
Budapest, 2014. december 27. Az Auchan Bevásárlóközpont Soroksár név felirata az épület homlokzatán. MTVA/Bizományosi: Faludi Imre *************************** Kedves Felhasználó! Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Vágólapra másolva!
Megállapodott az Auchan Retail Magyarország a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetével a 2019-es béremelésről - írja közleményében az áruházlánc. A 2019. során 1,7 milliárd forint befektetést meghaladó új javadalmazási rendszer az áruházi munkatársak és a nem vezetői központi munkakörökben foglalkoztatott munkavállalók esetében jelentősen emeli az alapbéreket.
Vágólapra másolva!

Az Auchan Retail Magyarország nem vezető beosztású munkatársainak alapbére lényeges mértékben emelkedik 2019. január 1-től, amelyhez az elérhető prémiumösszegek növekedése és további béren kívüli juttatások társulnak.

„Úgy gondolom, hogy a jelentősen megemelt belépő bérek versenyképes helyzetbe hozzák az Auchant a munkaerőpiacon. Ezen kívül a vállalat sokat tett azért, hogy a magasabb szaktudással rendelkező munkavállalók megbecsülve érezzék magukat az új javadalmazási rendszernek köszönhetően" – nyilatkozta Karsai Zoltán, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének elnöke a bérmegállapodás megkötését követően.

Bért emel az Auchan Forrás: MTI/Faludi Imre

Az Auchan Retail Magyarország az utóbbi években nagymértékű béremeléseket hajtott végre, ugyanis csak az elmúlt 2 évben összesen 3,7 milliárd forintot fordított bérfejlesztésre.

2019. január 1-től a teljes munkaidős Auchan munkavállalók éves szinten bruttó 91 000 forint béren kívüli juttatásban részesülnek.

Ezen felül a vállalat átfogó élet- és balesetbiztosítással, egészségügyi szolgáltatásokkal, valamint 5 százalékos vásárlói kedvezménnyel támogatja a munkavállalókat. A hazai kiskereskedelmi szektorban egyedülálló módon

a vállalat részvényesi programot is kínál minden munkavállalójának, amely további bérkiegészítést tesz lehetővé a gazdasági eredmények függvényében.


„Vállalatunk számára kiemelten fontos, hogy gazdasági célkitűzéseinket figyelembe véve folyamatosan elismerjük dolgozóink teljesítményét. Éppen ezért úgy alkottuk meg a 2019-es javadalmazási rendszert, hogy az mind munkatársaink, mind a vállalat számára előnyös és hosszú távon fenntartható legyen." – mondta el Dominique Ducoux, az Auchan Retail Magyarország vezérigazgatója.