A világ legnagyobb ingatlanalapja jöhet létre

CapitaLand
The CapitaLand tower (L) is seen at Singapore's financial business district on January 14, 2019. - Singapore's CapitaLand said on January 14 it has agreed to buy real estate units from a subsidiary of state investment firm Temasek in a massive deal worth eight billion USD. (Photo by Roslan RAHMAN / AFP)
Vágólapra másolva!
Hétfőn jelentette be a CapitaLand ázsiai ingatlanfejlesztő, hogy megállapodást kötött két cég felvásárlására az Ascendas-Singbridge, valamint a szingapúri Temasek befektetési vállalkozás leányvállalataira – olvasható a CNBC-n.
Vágólapra másolva!

Ha a megállapodást jóváhagyják, akkor Ázsia legnagyobb diverzifikált ingatlancsoportjává válik a CapitaLand.

A felvásárlás teljese költsége 85,79 milliárd dollár,

az akvizíció során a Temasek 2,2 milliárd dollár készpénzt, valamint 2,2 milliárd összértékű részvénycsomagot kap a CapitaLandtől.

A CapitaLand szingapúri irodaháza Forrás: AFP/Roslan Rahman

A Temasek jelenleg a CapitalLand 40,8 százalékos tulajdonrészével rendelkezik, az ügylet lezárása után ez 51 százalékra emelkedne.

– nyilatkozta Lee Chee Koon vezérigazgató, majd hozzátette, hogy

ipari- és logisztikai parkok építésével tovább bővíthetik a vállalkozás ingatlanbefektetési eszköztárát.

Illusztráció Forrás: AFP/Imaginechina/Zhou Junxiang

Ezzel a lépéssel megugranának a CapitaLand lehetőségei az Egyesült Államokban, Európában valamint Indiában is – a felvásárlás nyomán várhatóan 32 ország, több mint 180 városára terjedne ki a vállalati jelenléte.