Óránként 2 millió forintos veszteséget termel ez a légicég

Flybe légitársaság
A FlyBE plane is about to take off on the runway at Dublin airport. On Thursday, 14 December 2017, in Dublin, Ireland. (Photo by Artur Widak/NurPhoto via Getty Images)
Vágólapra másolva!
A Flybe légitársaság két hónappal ezelőtt jelentette be, hogy nehéz körülmények közé került, és ezért eladóvá vált. A Virgin Atlantic vezette konzorcium pedig úgy döntött, felvásárolja a céget.
Vágólapra másolva!

A Virgin Atlantic 30 százalékos részesedéssel rendelkezik a cégben, további harminc százalék felett a Stobart Group – a Stobart Air írországi légitársaság tulajdonosa – diszponál. A fennmaradó negyven százalék egy ciprusi fedezeti alapnál található.

Illusztráció Forrás: Getty Images/NurPhoto/Artur Widak

– nyilatkozta az Independentnek a Virgin vezérigazgatója, Shai Weiss. A Flybe ezentúl Virgin Atlantic név alatt lesz megtalálható.

A Flybe-t mindössze 2,2 millió fontért (781 millió forint) vásárolták fel.

A három felvásárló cég továbbá 20 millió font (7,1 milliárd forint) befektetést is biztosít a cégnek. A likviditás elősegítésére ezt akár 80 millió fontra (28,4 milliárd forint) is emelhetik.

Illusztráció Forrás: AFP/Oli Scarff

A Flybe 2010-es alapításakor a cég 250 millió fontot ért.

A légitársaság jelenleg 7 ezer fontot veszít óránként (2,4 millió forint), az év végére 12 millió fontos (4,2 milliárd forint) veszteségre számítanak.

A cég vezérigazgatója, Christine Ourmières-Widener a magas költségeket, a deviza-ingadozásokat, valamint a brexit által keltett bizonytalanságot hibáztatja a légitársaság hanyatlásáért.