A TikTok tulajdonosa már saját telefont is gyárt

TikTok videós alkalmazás
(FILES) In this file photo taken on December 14, 2018, a logo of the application TikTok is pictured in Paris. - The Indian government on April 16 ordered tech giants Google and Apple to take down the Chinese-owned Tiktok video app after a court expressed concerns over the spread of pornographic material, sources told AFP. (Photo by JOEL SAGET / AFP)
Vágólapra másolva!
Itthon a fiatalok körében rendkívül népszerű TikTok alkalmazás tulajdonosa - a ByteDance - kevésbé ismert, azonban jelenleg ez a világ legértékesebb startupja, 75 milliárd dolláros becsült értékével. Az idei évre pedig több komoly beruházást és új projekteket tervez a vállalat.
Vágólapra másolva!

A ByteDance javarészt a TikTok és a kínai Douyin alkalmazásoknak köszönhetően vált ismerté, az idén viszont saját streaming platformot, egy chatelős alkalmazást, valamint egy saját okostelefont is be akarnak mutatni.

illusztráció Forrás: AFP/Joel Saget

Már az év elején sejteni lehetett, hogy valami készül a ByteDance-nél. Egyre több dolgozót vettek fel a telefonokat gyártó Smartisantól, valamint több szabadalmat is megvásároltak a vállalattól. Okostelefon valóban érkezni fog, annak viszont nem lesz köze a TikTokhoz a korábbi spekulációkkal szemben és már azt is tudni lehet, hogy nem lesz kapható az Egyesült Államokban.

Szintén hamarosan bemutatja a cég a saját zenei streaming platformját, amely várhatóan ősszel indul majd el.

A Bloomberg szerint a főleg szegényebb országokat megcélzó alkalmazás ingyenes és előfizetéses lehetőségeket is tartalmazni fog. A TikTok sikere óta egy rakás új alkalmazáson dolgoznak a ByteDance-nél. Köztük van a Lark, amely az üzenetküldést segíti, valamint a Duoshan, amely gyakorlatilag a Snapchat koppintása.