Kiderült, miért adja ilyen olcsón a dinnyét a Lidl

Lidl | Lidl buying purchase purchases FOOD budget funds client customer clients customers department store SUPERMARKET superstore Lidl STORE stores price department radius ray SALE sales COMMERCE | achat achats alimentation caisses cliente clientes grand
Lidl super market | Super marché Lidl 15/01/2018
Vágólapra másolva!
Ahogy az Origo is megírta, a Lidl rendkívüli árakciót hirdetett a görögdinnyére: kilogrammonként 99 forintos áron kínálják hálózatukban. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) szerint ez egy árletörő akció, és az üzletlánc mindezt marketingeszközként használja fel arra, hogy a vásárlókat becsalogassa a boltba. A Lidl most megszólalt az ügyben: elmondásuk szerint a beszállító partnerek kérték az áruházláncot arra, hogy akciózzák le a magyar görögdinnyét.
Vágólapra másolva!

A Lidl sajtóosztálya a NAK közleményére a következőképpen reagált az Origo megkeresésére küldött állásfoglalásában:

"A Lidl Magyarország a dinnyeeladást tekintve is a vásárlói igények maximális kiszolgálására törekszik, ezzel együtt stratégiai döntése, hogy kiemelt hangsúlyt helyez a magyar beszállítók, így a magyar dinnyetermelők támogatására, ezzel is segítve a hazai dinnyeágazat helyzetét.

A Lidl Magyarország hosszútávú stratégiai együttműködést alakított ki minden magyar beszállító partnerével, akiknek külpiacokon is lehetőséget biztosít termékeik értékesítésére. Az áruházlánc a dinnyeszezonban 100 százalékban magyar beszállítókkal dolgozik együtt, célja immáron hetedik éve ugyanaz kiváló minőségű magyar görögdinnye értékesítése, ezáltal a magyar termelők támogatása a bel- és külpiacokon egyaránt.

Forrás: BELGA/AFP/Patrick Lefevre

Az elmúlt napokban a Lidl minden dinnyebeszállító partnere arra kérte az áruházláncot, hogy a földeken felhalmozódott dinnyefelesleg értékesítésében nyújtson támogatást, amelyhez az akciós és az exporttevékenységet egyaránt támogató átadási áraikat ajánlották fel. A Lidl Magyarország ez alapján csökkentette a görögdinnye kilogrammonkénti árát 99 forintra, amelynek köszönhetően a vállalat beszállító partnerei nagyobb mennyiségben tudtak dinnyét értékesíteni más Lidl országok részére is.

A Lidl Magyarország és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara célja közös abban, hogy kiváló minőségű, megfelelő mennyiségű magyar görögdinnye kerüljön hosszútávon a hazai és külföldi áruházakba, így a vásárlók asztalára. Ennek feltétele a korrekt, a fejlődést biztosító megállapodások megkötése a termelőkkel és kereskedőkkel egyaránt, mert ez szolgálja a vásárlók érdekét is. A Lidl Magyarország szeretné kiemelni, hogy átérzi és vállalja az ebben való felelősségét."