A Marvel-képregényfilmek eddig 18 milliárdot hoztak a Disney-nek

World Premiere Of Marvel Studios' 'Avengers: Endgame' USA United States America California CA LA West Coast Los Angeles County CITY Hollywood DOWNTOWN Downtown LA DTLA RED COLOUR CAST Carpet Arts Culture ENTERTAINMENT Editorial EVENT ARRIVAL Attending Cel
LOS ANGELES, CALIFORNIA, USA - APRIL 22: Actress Evangeline Lilly arrives at the World Premiere Of Walt Disney Studios Motion Pictures and Marvel Studios' 'Avengers: Endgame' held at the Los Angeles Convention Center on April 22, 2019 in Los Angeles, California, United States. (Photo by Xavier Collin/Image Press Agency/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
A világ egyik legnagyobb média és szórakoztatóipari társasága a Walt Disney Company, 2009-ben 4 milliárd dollárért vásárolta meg a Marvel Entertainmentet, és közös filmjeik eddig 18 milliárd dollárnyi bevételt termeltek a mozikban – írja a CNBC.
Vágólapra másolva!

A Marvel képregényfilmes folyama elsőként 2008-ban debütált a Vasemberrel, és a főszerepet alakító Robert Downey Jr-ral, ami nyitóhétvégéjén csupán 100 millió dollárt gyűjtött, míg végül

világszerte a mozijegyeladásokkal elérte a 600 millió dollárt

– ami igencsak elmaradt a 2002-ben bemutatott Pókember film debütálásától.

Illusztráció Forrás: Fórum Hungary

Egy évvel később a Disney felvásárolta a Marvelt 4 milliárd dollárért, amiről a Disney vezérigazgatója, Bob Iger azt nyilatkozta, hogy „ez stratégiai szempontból tökéletes, ez egy kincsesláda több mint 5 ezer karakterrel, ami lehetővé teszi a Disney-nek, hogy azt csinálja, amiben a legjobb".

Igernek igaza lett, mivel az első Disney által felügyelt Marvel film 2012-es debütálása óta 18,2 milliárd dollár bevételt termelt a mozipénztárakban.

A múlt hétvégén tartott San Diego-i Comic Conon a Marvel rengeteg új filmet és sorozatot jelentett be filmes univerzuma negyedik fázisaként, amelyek 2021-ig érkeznek a saját stream csatornájára, valamint a mozikba – ezzel már 23 mozifilmre növelve a képregénykiadó filmes univerzumát.

Látogatók az 50. Comic-Con képregény- és szórakoztatóipari fesztiválon a kaliforniai San Diegóban 2019. július 17-én. Forrás: MTI/AP/Chris Pizzello

Ebből 16 filmet a Disney, négyet a Paramount, és egyet a Universal stúdió készített. Ráadásul nemrég a Disney és a Sony együttműködve két Pókember filmet is készített, amelyek szintén a Marvel filmes univerzum részét képezik.

Összességében ezek a filmek 22 milliárd dollár bevételt termeltek a világ filmszínházaiban.

Amikor a harmadik filmes fázist lezáró Bosszúállók: Végjáték első előzetese debütált, nem volt kétséges, hogy a film rengeteg nézőt fog vonzani a mozikba. A stúdió saját becslése alapján 2 milliárd dolláros bevételre számított a filmből, ám az már a nyitó hétvégén 357 millió dollárt termelt az Egyesült Államokban, és összesen 1,2 milliárd dollárt az egész világon.

Evangeline Lilly színésznő a Bosszúállók: Végjáték bemutatóján Forrás: NurPhoto/Image Press Agency/NurPhoto/Image Press Agency

87 nappal a mozipremier után a film már 2,79 milliárd dollárt hozott készítőinek,

és ezzel minden idők legtöbb bevételt produkáló filmje lett, letaszítva James Cameron Avatar című filmjét a dobogó tetejéről.

A San Diego-i Comic Conon a Marvel elnöke, Kevin Feige beszélt a soron következő tíz tervezett produkcióról, majd végül hozzátette, hogy a Disney a Fox felvásárlásával visszakapta a Penge, a Fantasztikus Négyes, valamint a Mutánsok megfilmesítési jogait is – és bár nem részletezte –, de sejtette, hogy ezekkel a közönség kedvencekkel szintén számolni kell a jövőben.