Már az amerikai szenátus is vizsgálja a Facebook-pénzt

Zuckerberg, Facebook
Facebook's CEO Mark Zuckerberg smiles during his speech during the VivaTech (Viva Technology) trade fair in Paris, on May 24, 2018. (Photo by GERARD JULIEN / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
Az amerikai szenátus pénzügyi bizottsága bejelentette, hogy jövő hónapban meghallgatást tartanak a Facebook új kriptovalutájának ügyében.
Vágólapra másolva!

Ahogyan azt az Origo korábban megírta, a Facebook áll az élén annak a konzorciumnak, amely egy éven belül saját, Libra névre keresztelt digitális pénzt dobna piacra. Az ötletet már olyan nagyvállalatok is támogatják, mint az Uber, a Vodafone, a Visa és a Spotify.

Az utóbbi években viszont a Facebook több botrányba is keveredett, ezért az európai döntéshozók azonnal reagáltak és kételyeiket fejezték ki a Librával kapcsolatban.

Az amerikai szenátus július 16-ra rendelte be a Facebook képviselőit meghallgatásra, ahol a kriptovaluta mellett szó lesz arról is, hogy a techvállalat mit próbál tenni annak érdekében, hogy nagyobb biztonságban legyenek a felhasználók adatai.

illusztráció Forrás: AFP/Gerard Julien

A Librával kapcsolatban már több döntéshozó is aggodalmát fejezte ki Európában, köztük a francia pénzügyminiszter, de úgy tűnik az Egyesült Államokban is megszorongathatják emiatt a Facebookot.

Sherrod Brown, a szenátusi vizsgálatot kezdeményező bizottság egyik magas rangú tagja szerint a Facebook már így is túl nagy és túl erős, ráadásul ahhoz is megvan a hatalmuk, hogy visszaéljenek a felhasználók adataival.