Ez lehet az első város, ahol teljesen betiltják az e-cigarettát

Juul e-cigi
Vágólapra másolva!
San Francisco - az e-cigaretta óriás Juul otthona - egy lépéssel közelebb került ahhoz, hogy az első amerikai város legyen, ahol teljesen betiltják az elektromos cigaretták értékesítését.
Vágólapra másolva!

A városvezetés egyhangú szavazással döntött arról, hogy amíg a Szövetségi Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal (FDA) tüzetesebben ki nem vizsgálja az e-cigaretták egészségre gyakorolt hatását, addig teljes mértékben betiltják árusításukat San Franciscóban.

Ahhoz, hogy az új szabályozás életbe lépjen, egy írásos szavazásra is szükség van.

Az FDA már korábban vizsgálta az e-cigaretták betiltásának lehetőségét, San Francisco városvezetése pedig abban reménykedik, hogy ezzel a lépéssel visszaszoríthatják a fiatalok körében szélsebesen terjedő trendet.

illusztráció Forrás: Shutterstock

De nemcsak San Francisco, hanem New York és Chicago is arra ösztönzi az FDA-t, hogy minél hamarabb folytassa le a kutatásokat az e-cigaretta hatásairól az emberi szervezetre.

A Juul nevű e-cigarettákat gyártó vállalat központja is San Franciscóban található, ők pedig éppen a szavazás napján vásároltak egy 29 emeletes felhőkarcolót, amely a cég új székhelye lesz majd. A vállalat szóvivője elmondta: továbbra is segíteni akarnak a felnőtt dohányosoknak a leszokásban.