Számos előnye van egy állatbarát munkahelynek

állatbarát munkahely, kutya, laptop, dolgozó, munkavállaló
Vágólapra másolva!
Kutatások szerint egy állatbarát munkahelyen dolgozni kevesebb stresszel jár, ezt a Mars és a Royal Canin munkatársai is megerősíthetik, mivel régóta bevihetik kedvenceiket a vállalat budapesti irodájába, ahol mára mindennapossá vált a kutyák jelenléte. Hosszú ideje Európa és a világ legjobb munkahelyei között szerepelő cégek arra ösztönzik pozitív kezdeményezéseinek bemutatásával a többi munkáltatót, hogy kövessék a példájukat, és teremtsenek egy jobb világot a háziállatoknak, és ezzel élhetőbb munkakörnyezetet az embereknek is.
Vágólapra másolva!

Az irodák megnyitása a négylábú kedvencek előtt világszerte egyre népszerűbb.

Illusztráció Forrás: Mars

„A macska- és kutyaeledelek gyártójaként őszintén hiszek abban, hogy a házállatok jobb hellyé teszik a világot.

A kutatásokból tudjuk, hogy a házikedvencek jelenléte pozitív hatással van munkatársainkra,

ezért is döntöttünk úgy, hogy hosszú távon támogatjuk ezt az irányt budapesti irodánkban. Egy állatbarát munkahely nemcsak az összpontosításban segít a munka során, de bizonyítottan csökkenti a stressz kialakulását is" – mondta Brian Ayling, a Mars közép-európai ügyvezető igazgatója.

A cégnek egyedi állatbarát házirendje van, és már évek óta részt vesz a Háziállatok a munkahelyen hét népszerűsítésében és támogatásában, ezzel is arra ösztönözve más vállalatokat világszerte, hogy engedélyezzék a kisállatok jelenlétét a munkahelyeken.

Illusztráció Forrás: Alena Ozerova / Shutterstock

– mondta Stas Chernyavsky, a Royal Canin délkelet-európai ügyvezető igazgatója.

A felmérések azt bizonyítják, hogy az állatbarát munkahelyek pozitív hatást gyakorolnak az alkalmazottakra, a HR-vezetők pedig kiemelik, hogy nem csak a hangulatot, de a munka és a magánélet egyensúlyát is javítják.

A munkavállalók 83 százaléka azt vallja, hogy csökkent a feszültségszintjük és elkötelezettebbek lettek a vállalat felé.

Az előnyök a mindennapok során is megfigyelhetők. Az állatok jelenléte napközben pozitív légkört eredményez, közösségépítő erővel bír és ráveszi az embereket, hogy rendszeresen szünetet tartsanak, elmenjenek egy rövid sétára, mindez pedig nemcsak az egészségnek tesz jót, de az összetartást is elősegíti.

Illusztráció Forrás: Wild One

Bizonyított továbbá az is, hogy a munkahelyre bevitt kutyák fejlesztik a szociális készségeket, és növelik a munkatársak közötti interakciók számát. Végül, de nem utolsó sorban, az állatbarát munkahelyek az interjúra érkező jelöltek számára is csalogatóbbak.