Pénzmosás gyanúja miatt került nagy bajba a német óriásbank

Deutsche Bank
A view of Deutsche Bank in Bydgoszcz, Poland, on April 27, 2016. Deutsche bank has posted surprise pre tax earnings of €579 million for the first quarter of 2016. Experts expected much lower earnings for the troubled bank. Stock value for Deutsche climbed by more than 3 percent on Thursday. (Photo by Jaap Arriens/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
A New York Times értesülései szerint az Egyesült Államokban vizsgálat indult a Deutsche Bankkal szemben, mert a feltételezések szerint rendszeres volt a pénzmosás a világ egyik legnagyobb bankjánál.
Vágólapra másolva!

A Deutsche Bank szóvivője nem kívánt reagálni a Times cikkére, viszont annyit elmondott, hogy továbbra is mindenben a hatóságok rendelkezésére állnak.

Az Egyesült Államokban állítólag különböző gyanús tranzakciókat vizsgálnak, valamint azt, hogy tényleg volt-e pénzmosás a német banknál.

illusztráció Forrás: NurPhoto/Jaap Arriens/NurPhoto/Jaap Arriens

A Times kitér arra is, hogy a DB elleni vizsgálat egy nagyobb, átfogó nyomozás része, amely azt kutatja, hogy az Egyesült Államokban tevékenykedő pénzintézetek betartják-e a hatályos jogszabályokat.

A hírre a Deutsche részvényei 0,5 százalékot estek.