Másfél millió forintot gyűjtöttek rászorulóknak a magyar gamerek

PUBG, játék
LAS VEGAS, NV - FEBRUARY 22: Actor Chandler Riggs participates in an Xbox Live Sessions with Chandler Riggs for PUBG on February 22, 2018 in Las Vegas, Nevada. (Photo by David Becker/Getty Images for Xbox Live)
Vágólapra másolva!
Hétfőn a megszokott időben érkezett a Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság PUBG versenye, ám ezúttal rendhagyó módon: a mérkőzések ezúttal ugyanis nem a bajnokságon belüli pontgyűjtésről, hanem a rászoruló gyerekeknek való adománygyűjtésről szóltak. A Magyar E-sport Szövetség, a liga támogatói és Magyarország ismert e-sportolói vállvetve álltak be a jó ügy mellé, és nézőiket is az adakozásra buzdították.
Vágólapra másolva!

Az adományokat az MNEB hivatalos közvetítéséről, illetve a streamelő játékosoktól is egytől-egyig a Gyermekétkeztetési Alapítvány számára juttatták el a szervezők.

Adományokból és őrült játékmódokból pedig egyáltalán nem volt hiány, amit a közönség lelkesen honorált.

Illusztráció Forrás: Getty Images for Xbox Live/David Becker

– mondta Németh Beatrix, a jótékonysági esemény szervezője.

Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság díjazása Forrás: Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság

A Magyar E-sport Szövetség a hazai e-sport közösség alakítóinak szövetsége, célja a hazai e-sport fejlesztése, az e-sport élet szervezése.

A Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság (MNEB) Magyarország első, több e-sport játékot felvonultató szervezője, liga rendszerű bajnokságsorozatának 2018/19-es szezonjában pedig – melynek összdíjazása 15 millió forint –, a versenyzők öt különböző játékban mérik össze a tudásukat.