Ettől a kínai autógyártótól retteg most a fél világ

transport Horizontal
A BYD Concept car is displayed during the first day of the 17th Shanghai International Automobile Industry Exhibition in Shanghai on April 19, 2017. Global automakers unveiled new SUVs, electric vehicles, and futuristic concept cars at the Shanghai Auto Show on April 19, racing for an edge in the world's biggest auto market as growth slows after years of frenzied sales. / AFP PHOTO / STR / China OUT
Vágólapra másolva!
Jelentősen növelte eladásait az idei első negyedévben a BYD, Kína vezető elektromos és hibridautó (NEV) gyártója. A cég hihetetlen mértékben növekedett az elmúlt időszakban: az idén már több mint 750 százalékkal több elektromos autót adott el, mint az előző év hasonló időszakában.
Vágólapra másolva!

A járműgyártó, amely a Daimler partnere Kínában, bejelentette, hogy

a márciussal zárult három hónapban 73.172 elektromos és hibrid autót adott el, 146,9 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. Ezen belül 45.487 elektromos autót értékesített, ami még jelentősebb, 755,8 százalékos növekedés.


Eközben a cég benzinüzemű autóinak eladása 45,9 százalékkal, 44.406-ra esett az idei első negyedévben.

A BYD tavaly 520 ezer járművet értékesített, ami 27 százalékos növekedés 2017-hez képest, az idei évi cél 650 ezer jármű. A kínai autógyártók szakmai képviseleti szervezete, a CAAM adatai szerint

Kínában tavaly az elektromos és hibrid autók értékesítése 61,7 százalékkal, 1,3 millióra nőtt, idén a CAAM 1,6 milliós eladásra számít.

Forrás: AFP/Str

Eközben összességében 2,8 százalékkal, 28,1 millióra csökkentek az autóeladások Kínában, ahol először jegyeztek fel visszaesést 1990 óta.

A BYD Magyarországon is jelen van: 2017 áprilisában nyitotta meg magyarországi üzemét, amely a cég első buszgyára Európában.

A BYD első elektromos buszát tavaly decemberben Salgótarján önkormányzatának adták át. A 12 méter hosszú jármű, 250 kilométert képes megtenni egyetlen töltéssel, és 85 utast tud szállítani.

A BYD Company Ltd. Kína egyik legnagyobb vállalata, megújuló energiára épülő megoldásait világszerte több mint 50 országban használják.

1995-ös alapítása óta a közlekedés és az energiaipar egyik vezető vállalata lett, nemrég összeszerelő üzemet nyitott az Egyesült Államokban és vegyes vállalatot alapított a német Daimlerrel. A BYD Európában eddig 12 országba 600 buszt szállított.