Komoly átalakításba fogott a Pepsi

népszerű márkák galéria, pepsi
SAN FRANCISCO, CA - JUNE 10: Water droplets cling to a bottle of Pepsi that sits in a cooler of a food truck on June 10, 2015 in San Francisco, California. The San Francisco board of supervisors has approved an ordinance that would require warning labels to be placed on advertisements for soda and sugary drinks to alert consumers of the risk of obesity, diabetes and tooth decay. The ordinance would also ban advertising of sugary drinks on city-owned property. If San Francisco mayor Ed Lee approves the measure, the law would be the first of its kind in the nation. Justin Sullivan/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A PepsiCo nemrég elindított négy éves szerkezetátalakítási tervét, aminek keretében számos dolgozót elküldenek az amerikai vállalattól. A dolgozók összes végkielégítése akár a százmillió dolláros nagyságrendet is elérheti.
Vágólapra másolva!

A cég két központjában – Planóban és New Yorkban – már megkezdte az elbocsátásokat a Pepsi – állítja két névtelenséget kérő alkalmazott a Business Insidernek. Elmondták azt is, hogy azok, akiknek most felmondtak, április végéig dolgoznak már csak a cégnél.

Illusztráció Forrás: AFP/Getty Images/Justin Sullivan

Az elbocsátásokra vonatkozó titoktartás miatt nem világos, hogy pontosan hány ember is távozik a cégtől, de a PepsiCo saját becslése szerint ez a lépés várhatóan legalább százmillió dollárba fog a vállalatnak kerülni.

Az amerikai vállalat múlt pénteken nyújtotta be jelentését az Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletnek, miszerint 2023-ra várhatóan 2,5 milliárd dollár értékű előzetes szerkezetátalakítási költség merül fel náluk, és ennek 70 százaléka munkavállalói végkielégítésekhez kapcsolódik.

Illusztráció Forrás: AFP/Getty Images/Spencer Platt

Továbbá számos gyárat is bezár az élelmiszer- és üdítőital-gyártással foglalkozó vállalat.

A szerkezetátalakítás nyomán évente akár 200 milliárd dollárt is megtakarít majd az óriáscég.
Ramon Laguarta vezérigazgató elmondta, hogy az átalakítás során nagy hangsúlyt fektetnek az automatizálásra is, miközben új technológiai megoldásokat is bevezetnek.