A HP is elkötelezi magát a környezetvédelem mellett

Hewlett-Packard, HP
The HP logo is seen on a sign at Hewlett Packard's headquarters in Palo Alto, California on November 4, 2016. (Photo by JOSH EDELSON / AFP)
Vágólapra másolva!
A világ legnagyobb IT vállalata olyan fenntartható és innovatív nyomtatási módozatot fejleszt, ami segít megvédeni a környezetet, csökkenti a szén-dioxid kibocsátást és újrahasznosított alapanyagokból készül – olvasható a Sustainable Brands oldalán.
Vágólapra másolva!

A héten jelentette be a Hewlett-Packard saját rendezvényén, hogy egy merész elképzelést dolgozott ki a fenntarthatóság jegyében, ami mellett száz százalékig elkötelezte magát.

Illusztráció Forrás: AFP/Imaginechina/Dycj

– nyilatkozta Enrique Lores, a HP Inc. Imaging & Printing üzletágának elnöke.

A vállalat ezentúl fenntartható termékek előállításán fog dolgozni,

valamint az eredeti HP kellékeket is újratervezik a cég mérnökei.

Illusztráció Forrás: AFP/Josh Edelson

A cég 2016-ra már elérte, hogy sajátmárkás papírjai nem erdőirtás útján készülnek, ráadásul két évvel hamarabb érte ezt el, mint a kitűzött cél.

Ezen felül a cég támogatja a felelős erdőgazdálkodást.

Továbbá a HP legújabb energiatakarékos lézernyomtatója mellé olyan tonert fejlesztett ki, ami alacsonyabb olvadásponton is működik, vagyis kevesebb energiát fogyaszt.

Ráadásul a HP egy menedzselt nyomtatási szolgáltatást is kínált partnereinek, aminek keretében a vállalatok közösen dolgozták ki fenntarthatósági modelljüket. Ennek köszönhetően 33 százalékkal csökkentették a szén-dioxid-kibocsátást, az energiafogyasztást, valamint a költségeket is.

Illusztráció Forrás: AFP/NurPhoto/Joan Cros

Ráadásul a Hewlett-Packard újrahasznosított műanyagokat is felhasznál termékeinél, 2000 óta mintegy 90 millió kilogramm műanyagot hasznosítottak újra.

Továbbá októberben csatlakozott a NextWave Plastics-hoz, aminek keretében 250 ezer kilogramm súlyú óceánból kihalászott műanyagot vásárolt fel – ez 12 millió műanyagpalacknak felel meg.

Ezen felül a cég vállalta, hogy a festék és tintapatronjainak 100 százalékát, valamint lézer tonerjeinek 80 százalékát újrahasznosított műanyagból fogja legyártani.