Az akciót a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) koordinálja. A célterületeknek megfelelően kiválasztott élelmiszerlánc-szereplőket a járási kormányhivatalok szakemberei, valamint a Nébih állami halőrei és borászati felügyelői ellenőrzik.
Idetartoznak többek között az édesipari termékek, valamint a hús- és húskészítmények előállítói és forgalmazói, de a zöldség-gyümölcs árusok, a piacok és vásárok élelmiszer-forgalmazói, illetve vendéglátó standjai is számíthatnak az ellenőrök érkezésére.
A téli szezonális ellenőrzés-sorozat „hagyományosan" kiemelt termékei közé tartoznak
az édességek, a borok, a pezsgők, a pálinkák és egyéb szeszes italok, a szezonális zöldségek és gyümölcsök.
Mindezek mellett a friss húsok, a halak és haltermékek, a pácolt és füstölt húskészítmények, valamint a különféle virslik ellenőrzése sem marad el.
Az ellenőrzés-sorozat legfőbb célja, hogy
az ünnepi időszakban is kizárólag biztonságos, jó minőségű élelmiszer kerüljön a lakosság asztalára.
A téli szezonális akció december 31-ig tart.
Forrás: Kormány.hu