Egyre többen bánják meg tetoválásukat

tetoválás, tetováló
Budapest, 2011. március 12. Tetoválóművész dolgozik egy férfi tetoválásán az első budapesti International Tattoo Convention elnevezésű rendezvényen. A fesztiválnak otthont adó Lurdy-ház rendezvénycsarnokában 90 tetováló és piercing stand, 30 kiállító és 2 koncertszínpad várja három napon át az érdeklődőket. MTI Fotó: Kallos Bea
Vágólapra másolva!
A houstoni székhelyű Soliton orvostechnikai társaság modernizált eszköze segít a millenniumi generáció (vagyis az 1981 és 1996 között születettek) tagjainak, hogy a drága, fájdalmas és olykor kétséges végeredményű tetoválás-eltávolító kezelések modernebb változatát válasszák – összegzi a CNBC.
Vágólapra másolva!

Walter Klemp és Christopher Capelli 2012-ben közösen alapította meg a Soliton vállalatot, miközben a Texasi Egyetem rákkutató központjában dolgoztak. A Hunt Petroleum olajipari vállalat támogatásával feltalálták a gyors akusztikus impulzust (RAP), ami az elmúlt évtized egyik legnagyobb előrelépése a tetoválások eltüntetésének iparában.

Illusztráció Forrás: MTI/Kallos Bea

A Klemp becslése szerint

a tetoválás-eltávolító ipar jelenleg is milliárdokat ér,

mintegy 10 ezer lézeres klinika létezik az Egyesült Államokban, ahol különböző bőrkezeléseket végeznek. Ugyanakkor csak ezer létesítményben foglalkoznak a tetoválás eltávolítással.

A Harriss Poll 2015-ös felmérése szerint az amerikaiak egyharmadának van tetoválása, és a millenniumi generáció tagjai felének is legalább egy tetoválása van. Továbbá,

minden negyedik tetoválástulajdonos már megbánta tetoválását.

Illusztráció Forrás: Nejron Photo/Shutterstock

Egy houstoni bőrgyógyász elmondta, hogy munkájának körülbelül 30 százalékát teszi ki a tetoválások eltávolítása, és ez az arány évről évre növekszik.

A legnépszerűbb tetoválás-eltávolítási eljárás a lézeres kezelés, ami 12 kezelésből áll, amit akár két éven keresztül kell folyamatosan elvégezni, az alkalmankénti ár pedig 100 és 400 dollár (29 és 119 ezer forint) között mozog.

A Soliton idén februárban debütált az amerikai tőzsdén, kezdetben öt dollárral (1.500 forint) kereskedve, ám mostani

részvényára elérte a 11 dollárt (3.200 forint),

ami jelzi, hogy a befektetők még nagyon óvatosan közelítenek a jelenleg 182 millió dollár (54,3 milliárd dollár) piaci értékű vállalathoz.

Anthony Vendetti, a Maxim Group ügyvezető igazgatója december elején közzétett feljegyzésében leírta, hogy a Soliton egy többmilliárd dolláros piacra tör be, és várhatóan a cég részvényára eléri majd a 22 dollárt (6.500 forint) egy éven belül.