Újabb fontos változás jöhet a személyi igazolványnál

Budapest, 2019. szeptember 27.
Egy e-személyivel (mintadarab igazolvány) rendelkező küldeményátvevő azonosítása a Magyar Posta Hivatalos küldeménykövető projektjét bemutató sajtótájékoztatón az Posta Országos Logisztikai Központjában 2019. szeptember 27-é
Budapest, 2019. szeptember 27. Egy e-személyivel (mintadarab igazolvány) rendelkező küldeményátvevő azonosítása a Magyar Posta Hivatalos küldeménykövető projektjét bemutató sajtótájékoztatón az Posta Országos Logisztikai Központjában 2019. szeptember 27-én. Átállt az elektronikus kézbesítési rendszerre szeptemberben a teljes postai hálózat, az ügyfelek nyomon követhetik a könyvelt levelek útját, a kézbesítők digitális eszközön (PDA) adják át a térítvényes és ajánlott leveleket. MTI/Soós Lajos
Vágólapra másolva!
Januártól elektronikus aláírással akár 50 millió forintos adásvételi ügyletet is lebonyolíthat az, akinek e-személyi igazolványa van.
Vágólapra másolva!

Január 1-től változhat az elektronikus személyi igazolványokkal elektronikusan aláírható tranzakciók limitje. A kormány honlapján már olvasható az a rendelettervezet, amelynek alapján módosulhat a jogszabály, írja az egyik portál.

E-személyivel jelenleg maximum 10 ezer euró (3,35 millió forint) értékig írhat alá az állampolgár tranzakciókat, január 1-től 50 millió forintra emelkedne a limit.

Illusztráció Forrás: MTI/Soós Lajos

Az elektronikus személyiket 2016-ban vezették be.

Ezek az igazolványok egy olyan tároló elemet tartalmaznak, amely alkalmas minősített elektronikus aláírás létrehozására.

A személyazonosító igazolványhoz kapcsolódó elektronikus aláírás és elektronikus időbélyeg szolgáltatást a NISZ Zrt. nyújtja.